Відомчі документи МВС, які обмежують права віруючих, мають бути скасовані, - міністр юстиції

1
Ідея заходу полягає у прищепленні кримськотатарській молоді любові, поваги й пошани до своєї історії, релігії і традицій.
1
«Ми багатонаціональна, багатоконфесійна країна, і маємо поважати почуття віруючих», - Микола Оніщук
1
1
28.01.2010
Оцініть статтю: 
(189 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Конституційні права громадян є визначальними для розуміння того, як мають діяти органи виконавчої влади. Якщо відомчі документи МВС містять обмеження цих прав, то ці обмеження мають бути переглянуті і скасовані. Так Міністр юстиції Микола Оніщук прокоментував питання журналістів про фотографію на паспорт у хіджабі під час брифінгу, що відбувся 26 січня у ході підсумкової колегії Мін'юсту.

Висловлюючи свою думку про те, чи можна вклеювати у паспорт фотографію в хіджабі, міністр зауважив: «Ми виходимо з того, що конституційні права громадян є визначальними для розуміння того, як мають діяти органи виконавчої влади, зокрема у таких конкретних питаннях. Міністерство юстиції вважає, що якщо відомчі документи МВС з цього приводу містять обмеження, то ці обмеження мають бути переглянуті і скасовані».

«Ми багатонаціональна, багатоконфесійна країна, і маємо поважати - власне, це передбачено в Конституції - почуття віруючих», - цитує «Урядовий кур’єр» висловлення Миколи Оніщука.

За його словами, Міністерство юстиції працюватиме разом з МВС над тим, щоб усунути перешкоди, які існують.

Нагадаємо, що в Україні вперше порушена судова справа за позовом мусульманки проти МВС. 25-річна мешканка Бахчисараю Сусанна Ісмаїлова відстоює своє конституційне право на свободу віросповідання і вимагає дозволити їй сфотографуватися на паспорт у хіджабі, який для послідовниць ісламу є не просто головним убором, а релігійною вимогою і невід'ємною частиною одягу.

За матеріалами «Урядовий кур’єр»

Посилання на тему:

Мусульманка судиться за право сфотографуватися для паспорта у хіджабі

Батьки школярів через суд вимагають викладати у школах теорію креаціонізму

Німецький мусульманин відстояв у суді право молитися на перервах у школі

Суд не задовольнив позов російської мусульманки, звільненої через хіджаб

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.