В Луганську стартував проект з міжнаціональної та етнічної толерантності

1
Проект спрямований на сприяння зниженню національної нетерпимості, ксенофобії, расизму та виховання толерантності молодіжних лідерів Луганської області
13.03.2010
Оцініть статтю: 
(479 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

З 1 березня в Луганську розпочався проект «Сприяння вихованню міжнаціональної та етнічної толерантності серед молоді Луганської області», який реалізується міською громадською організацією «Серце Жінки», в партнерстві з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Проект спрямований на сприяння зниженню національної нетерпимості, ксенофобії, расизму та виховання толерантності молодіжних лідерів Луганської області шляхом руйнації існуючих негативних стереотипів відносно національних меншин.

В рамках проекту заплановано проведення дослідження серед молоді Луганської області, яке надасть інформацію щодо виявлення найбільш загострених осередків ксенофобії та расової нетерпимості та виявлення переліку національних меншин, які найбільше потерпають від проявів ксенофобії в Луганській області.

Крім того, планується провести громадські дебати на місцевому телеканалі на тему «Суспільство – єдність несхожих», за участю представників радикально налаштованої молоді та представників діаспор національних меншин Луганщини.

Для представників агресивно налаштованої молоді, виявленої в ході дослідження, організатори також підготували просвітницько-тренінгову програму. У програмі, розрахованій на 3 дні роботи, будуть розглянуті питання впливу міграційних процесів на економічне зростання, впливу міграційних процесів на збереження національної ідентичності, а також відбудеться знайомство з особливостями культури, історії, традиціями обраних згідно результатів дослідження національних меншин.

Про дати, час та місце проведення запланованих заходів буде додатково повідомлено через місцеві ЗМІ та мережу Інтернет.

За матеріалами «Громадський простір»

Посилання на тему:

В Україні поширюватимуть цінності культурного розмаїття

В Луганську пройшов фестиваль національних культур GLOBAL VILLAGE 2010

Іслам у сучасному Луганському регіоні

Під знаком півмісяця. Поклонятися Аллаху у Луганську непросто

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.