Кримські татари не несуть загрози для України, - Доній

1
«Що стосується Криму, то там етнічні групи, пов'язані з Ісламом, тобто кримські татари, до української держави налаштовані патріотично і ніякої загрози ні державі, ні населенню від них немає», - прокоментував О. Доній.
01.04.2010
Оцініть статтю: 
(411 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Кримські татари не несуть загрози ні державі, ні населенню України. А події в Росії, пов'язані з вибухом в Московському метро, - приклад того, як перебування в структурі, де є поневолені народи, може призвести до загрози життю мирного населення. Таку думку в коментарі, у зв'язку з вибухами в московському метро 29 березня 2010, виданню For-UA висловив народний депутат України, член фракції НУ-НС Олесь Доній.

«Україні абсолютно не загрожує тероризм, тому що Україна - толерантна країна. В Україні немає сепаратистських рухів, які намагалися би від'єднатися від нашої країни. Але події в сусідній державі - це приклад того, як перебування в структурі, де є поневолені народи, може призвести до загрози життю мирного населення»- зазначив Доній, додавши, що «це вагомий аргумент для тих державних посадових осіб, які хочуть позбутися українського суверенітету і хочуть затягнути Україну в нову модель Російської імперії або Радянського Союзу».

На думку нардепа, необхідно пам'ятати, що «вони за особистими меркантильними інтересами готові кинути Україну і наших співгромадян у чужі конфлікти, поставити під загрозу тероризму».

Крім власне теракту народний обранець також прокоментував можливі інсинуації щодо осіб, які сповідують Іслам в Україні, і в Криму зокрема: «Що стосується Криму, то там етнічні групи, пов'язані з Ісламом, тобто кримські татари, до української держави налаштовані патріотично і ніякої загрози ні державі, ні населенню від них немає».

«Більш того, кримськотатарський визвольний рух в Радянському Союзі був прикладом проведення мирних акцій ненасильницького руху опору, а весь наклеп не лише не відповідає дійсності, але й ображає народ», - вважає Олесь Доній.

«У Криму є прояв іншого сепаратизму, який не пов'язаний з Ісламом і кримськими татарами. Тут іде мова про російський націоналізм, який підігрівається ззовні і спрямований на відділення Криму на користь Росії», - зауважив народний депутат.

Нагадаємо, що після того, як вранці 29 березня в Москві на станціях «Луб'янка» і «Парк культури» з інтервалом в 45 хвилин прогриміли вибухи, російські активісти Криму запанікували і вирішили скористатися загальною ситуацією в світі, зробивши необдумані заяви на адресу Меджлісу кримськотатарського народу .

Кримська республіканська організація партії «Російський Блок» вимагає негайно заборонити діяльність Меджлісу.

Актив організації звернувся до президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра країни Миколи Азарова, міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова з проханням вжити заходів «з припинення протизаконної і антигромадської діяльності нелегального угруповання «курултай-меджліс», щоб усунути одне з можливих джерел тероризму в Криму і не допустити трагедії, яка потрясла Росію і весь світ 29 березня 2010».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Новини

Українські козаки і кримськотатарський Меджліс налагоджують дружні відносини

Діяльність закордонних організацій не веде до захоплення ісламу в Криму

Ініціатива Донія щодо повернення татарських назв у Криму провалилася

Статті

Проросійські ЗМІ провокують татарофобські настрої в Криму

Татарське обличчя України

Україна не тільки християнська, а й мусульманська країна

Iнший погляд на події в Криму

Рефат Чубаров: завдання людей, що сповідують Однобожжя, – жити у злагоді зі своєю совістю та зі своїми сусідами

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.