Міськрада Сімферополя відступилася у питанні виділення землі під будівництво Соборної мечеті

Роздуми про деякі підсумки офіційного візиту до України прем'єр-міністра Турецької Республіки Реджепа Тайіпа Ердогана
1
«Є рішення суду, ми зобов'язані його виконувати. Ми не будемо його оскаржувати, тому що вже пройшли всю процедуру аж до Верховного суду і все одно судові інстанції підтвердили, що наше рішення було неправомірним», – Г.Бабенко
1
14.05.2010
Оцініть статтю: 
(261 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Сімферопольська мерія виконає рішення Господарського суду АРК, що визнав право Духовного управління мусульман Криму (ДУМК) на одержання ділянки на вул. Ялтинской для будівництва Соборної мечеті. Про це сьогодні, 14 травня, заявив журналістам мер кримської столиці Геннадій Бабенко.

Він зазначив, що рішення суду ще не надходило в міськвиконком, але чиновники не збираються його оскаржувати, після одержання документа.

«Є рішення суду, ми зобов'язані його виконувати. Ми не будемо його оскаржувати, тому що вже пройшли всю процедуру аж до Верховного суду і все одно судові інстанції підтвердили, що наше рішення (про відмову ДУМК у виділенні землі на вулиці Ялтинській і надання альтернативної ділянки в іншій частині міста) було неправомірним», – цитує Бабенко РІА «Новий регион».

«Думаю, що будемо виконувати рішення суду», - підсумував мер Сімферополя.

Як повідомлялося раніше, 29 квітня цього року Геннадій Бабенко заявив, що рішення про виділення земельної ділянки під будівництво Соборної мечеті в районі вул. Ялтинської, 22 знаходиться на стадії підготовки.

Нагадаємо, 12 травня Господарський суд Криму задовольнив позовну заяву ДУМК про виділення земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті, у повному обсязі з урахуванням доповнень.

Доповнення стосувалися скасування рішень міської ради Сімферополя, прийнятих у 2008 році. Відповідно до цих рішень, місце будівництва мечеті пропонувалося перенести на вул. Лугову, 6 (Сімферополь) і розбити на ділянці, розташованій за адресою вул. Ялтинська, 22, паркову зону «Ювілейний».

У цьому зв'язку варто зазначити, що перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров неодноразово заявляв, що сімферопольські депутати свідомо затягують питання будівництва Соборної мечеті і пропонують нову ділянку, щоб відтягнути початок будівництва на 3-4 року. Він наголосив, що для оформлення документів на ділянку мусульмани пройшли всі необхідні процедури і витратили на це близько чотирьох років.

Думку про те, що українська влада ігнорує проблему будівництва Соборної мечеті також висловлював колишній начальник ГУ МВС України у Криму Геннадій Москаль.

Наприкінці лютого 2009 року народний депутат України Борис Дейч у відкритому листі закликав депутатів Сімферополя і мера міста Геннадія Бабенко відкинути політичні розбіжності й розглянути питання про виділення ділянки під будівництво Соборної мечеті.

За матеріалами «Новий регіон»

Посилання на тему:

Суд задовольнив позов щодо Соборної мечеті в повному обсязі

Господарський суд Криму прийняв позитивне рішення по ділянці під Соборну мечеть

Питання виділення землі під Соборну мечеть знаходиться на стадії підготовки, - мер Сімферополя

Мер Сімферополя звинуватив рухівців в ігноруванні зустрічей з приводу Соборної мечеті

Бабенко наполягає, щоб Соборну мечеть побудували на Луговій

Міськрада Сімферополя відклала обговорення питання про Соборну мечеть на осінь

Мер Сімферополя не проти будівництва Соборної мечеті, але в іншому місці

Мер Сімферополя заговорив про компроміс у питанні будівництва Соборної мечеті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.