Прокуратура Криму вимагає повернути культові споруди релігійним громадам

1
Протягом майже десяти років в АРК не вирішується проблема передачі релігійним організаціям культових споруд. (Фото: photoukraine.com)
18.05.2010
Оцініть статтю: 
(331 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Прокуратура АРК зажадала від Ради міністрів Криму забезпечити виконання нормативно-правових актів у сфері міжконфесійних відносин. Про це повідомляє інформагентство «e-Крим».

За даними прес-служби кримської прокуратури, у внесеному за підсумками перевірок поданні прокуратура вказала на невиконання протягом ряду років указу Президента і постанов Кабінету Міністрів України, спрямованих на оптимізацію діяльності релігійних організацій.

Зокрема, протягом майже десяти років не вирішується проблема передачі релігійним організаціям культових споруд. У Сімферополі, Ялті, Євпаторії та інших населених пунктах культові споруди - всього 21 об'єкт - служать світським цілям.

Історичні пам'ятки, які використовуються в культових цілях, не охороняються, як того вимагає закон. Тільки на четверту частину цінних об'єктів органом охорони культурної спадщини видані охоронні договори.

Паралельно з цим відбувається спорудження та функціонування нових культових споруд, на яких немає необхідних правовстановлюючих документів. Наприклад, у Сімферопольському районі таких об'єктів 13, в Бахчисарайському районі - 4, в Роздольненському районі - 3.

Не розроблено перспективні схеми розміщення культових об'єктів і плани-графіки повернення культових об'єктів.

Порушуючи закон, місцева влада не володіє інформацією про релігійні організації, що діють на її території, не підозрює про їхні потреби, зокрема, в культових об'єктах.

У зв'язку з цим наглядове відомство вказало на порушення в документі прокурорського реагування. При цьому документ зобов'язує владу забезпечити контроль над діяльністю релігійних організацій, будівництвом культових споруд та використанням культових об'єктів історико-культурної спадщини.

За матеріалами «e-Крим»

Посилання на тему:

67 мечетей Криму все ще залишаються юридично не оформленими

Мусульмани Криму стикаються зі значними труднощами при поверненні культових споруд

Кримська влада хоче заробити на мечетях?

Більшість мечетей у Криму залишаються юридично не оформленими

Богослужіння мусульман у спортзалах - ганьба для влади Криму

Кримським мусульманам не дають відновити мечеть Селіма у Феодосії

Миколаївські мусульмани вимагають повернути їм територію старої мечеті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.