В Києві обговорили актуальні питання турецько-українських відносин

1
Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ахмет Бюлент Меріч
07.10.2010
Оцініть статтю: 
(292 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Вчора, 5 жовтня, відбулася зустріч голови Комітету у закордонних справах Олега Білоруса з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ахметом Бюлентом Мерічем, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Згідно з повідомленням, у зустрічі взяв участь керівник депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських звязків з Турецькою Республікою Євген Добряк.

Сторони обговорили питання розвитку двосторонніх відносин і перспективи співпраці, спрямовані на підтримку та розвиток міжпарламентського діалогу між Україною та Турецькою Республікою.

Під час зустрічі акцентувалася увага на внутрішньополітичній ситуації в Україні та Туреччині, питаннях щодо можливостей вступу України до ЄС, спрощення порядку оформлення віз між Україною та Турецькою Республікою, а також інших актуальних питаннях турецько-українських відносин.

Ахмет Бюлент Меріч зазначив, що двосторонні турецько-українські відносини характеризуються значним потенціалом і перспективами подальшого розвитку до рівня стратегічного партнерства та висловив сподівання на майбутню співпрацю.

Олег Білорус висловився за подальшу розбудову міжпарламентських стосунків двох країн, а також відповів на запитання щодо перспектив роботи Комітету у закордонних справах.

Нагадаємо, в неділю відбулася телефонна розмова між Президентом України Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом, в ході якої сторони обговорили останні конституційні зміни, які відбулися в Україні і Туреччині, а також домовилися про проведення найближчим часом двосторонньої зустрічі.

За матеріалами portal.rada.gov.ua

Посилання на тему:

Новини

Прем'єр Туреччини: політпроцес в Україні проходить у рамках демократичних норм

Туреччина продовжить допомагати кримським татарам

Прем'єр-міністр Туреччини відвідає Україну

Прем'єр-міністр Туреччини відвідає Україну

Туреччина буде й надалі підтримувати кримськотатарський народ, - Давутоглу

Україна й Туреччина на шляху до стратегічного партнерства

Віктор Янукович запросив прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана на інаугурацію

Туреччина й Україна спростять візовий режим

Статті

До нового рівня українсько-турецького співробітництва

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.