В рамках акції «Мерхаметлик» ДУМК передав матеріальну допомогу 8 тяжкохворим дітям

В рамках акції «Мерхаметлик» ДУМК передав матеріальну допомогу 8 тяжкохворим дітям
21.12.2010
Оцініть статтю: 
(126 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Передача матеріальної допомоги батькам 8 хворих дітей, зібраної в ході акції «Мерхаметлик» («Милосердя»), що проводилася в дні священного місяця Рамадан і Курбан байрам, відбулася сьогодні, 20 грудня, у будівлі Духовного управління мусульман Криму (ДУМК).

Так, 8 нужденних дітей, серед яких: Руслан Кістою, Айше Галієва, Гафур Абкерімов, Найле Умерова, Ервін Кадиров, Селіме Сейдаметова, Заріна Еміралієва, Аміна Куртвелієва, отримали матеріальну допомогу.

У заході взяли участь муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, батьки дітей, а також представники ЗМІ.

За словами Рефата Чубарова, сьогодні функціонує система, за якою батьки хворих дітей звертаються за допомогою, і після виконаної процедури, можуть отримати матеріальну допомогу.

«Батьки повинні надати документ, що свідчить про необхідність проведення операції, а також вказати суму», - роз'яснив замголови Меджлісу.

Варто зазначити, що починаючи зі священного місяця Рамадан всього зібрано 214 тис. грн., які вже передані батькам 27 тяжкохворих дітей.

Як повідомлялося раніше, в місяць Рамадан поточного року за ініціативою ДУМК і Міллі Меджлісу для допомоги тяжкохворим дітям була проведена акція милосердя – збір пожертвувань «фітр».

Зібрана таким чином сума в 174.000 грн. 22 вересня, згідно з рішенням Комісії, була вручена батькам хворих дітей.

Проте вирішити дану проблему однією акцією було не можливо. У Муфтіят продовжували звертатися батьки багатьох інших тяжкохворих дітей. Тому Духовне управління мусульман Криму поновило акцію «Мерхаметлик», приурочивши її до свята Курбан байрам.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Благодійна акція «Мерхаметлик» («Милосердя») продовжена до кінця січня 2010 року

ДУМК пропонує виплатити закят аль-фітр на користь важкохворих дітей

Благодійна акція «Мерхаметлик» («Милосердя») продовжена до кінця січня 2010 року

Меджліс і ДУМК закликають допомогти важкохворим дітям

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.