Звірства ізраїльських спецслужб шокують навіть Захід

Звірства ізраїльських спецслужб шокують навіть Захід
23.02.2010
Оцініть статтю: 
(676 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Вбивство Махмуда аль-Мабхуха прихильно сприйнялось ізраїльською громадською думкою, чого не скажеш про методи роботи «Моссада», пише Le Temps.

Поліція Дубаю на підставі записів камер відеоспостереження визначила, що вбивство одного з лідерів збройного крила «Хамаса» Махмуда аль-Мабхуха 20 січня було скоєно групою з 17 осіб з підробленими британськими, ірландськими, німецькими та французькими паспортами. Лондон, Дублін і Париж підтвердили, що паспорти справжні, однак фотографії на них не відповідають особистостям справжніх власників документів. Крім того, шість ізраїльтян, які мають британське громадянство, виявили, що їхні імена були використані вбивцями, і тепер Інтерпол шукає їх по всьому світу.

Депутат від опозиції Ісраель Хассон та ізраїльські ЗМІ закликали «Моссад» пояснити все, а оглядач Haaretz Амос Орен навіть зажадав відправити у відставку главу спецслужби Меїра Дагана. Багато журналістів вказують, що операція такого розмаху не могла здійснюватися без згоди прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху.

Поки що істеблішмент підтримує Меїра Дагана. Міністр закордонних справ, відомий сіоніст Авігдор Ліберман заявив, що немає жодних підстав вважати, що до цього вбивства причетний «Моссад» або будь-яка інша ізраїльська розвідслужба.

Один з британців, чиє ім'я було використане в Дубаї, назвав подібні методи неприпустимими і сказав, що побоюється за безпеку своєї сім'ї. Він має намір подати в суд на того, хто привласнив його ім'я.

Британські дипломати, що працюють в «Ізраїлі», підтвердили, що Гордон Браун доручив провести розслідування, нагадавши, що в кінці 1980-х ізраїльська влада вже обіцяла заборонити своїм спецслужбам використання британських посвідчень особи, однак тепер, схоже, забула про це.

За матеріалами оглядача «Наше Століття»

Посилання на тему:

Політика «Ізраїлю» поставила його під загрозу делегітимізації

Ізраїльського посла в Америці піддали остракізму

Звіт «Міжнародної амністії»: Блокада Гази не пов'язана із захистом від ракет із сектора

«Ізраїль» втягує Газу у нову війну

МЗС Туреччини: Тель-Авів переходить всі межі

В «Ізраїлі» зізналися у використанні органів палестинців

В Лондоні виданий ордер на арешт Ципі Лівні, яку звинувачують у скоєнні військових злочинів

Правозахисники гостро критикують «Ізраїль»
Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.