Абу Шаар: Знесення окупантами мечеті Омарі - прелюдія до захоплення Аль-Акси

1
«Масові знесення палестинських будинків в районі Сильван, включаючи руйнування мечеті Омарі, є кроками до основної мети - захоплення і руйнування Священної мечеті», - Таліб Абу Шаар.
11.03.2010
Оцініть статтю: 
(285 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міністр у справах вакуфів Палестини Таліб Абу Шаар попередив, що ізраїльські окупаційні сили планують взяти під контроль або знищити максимально можливу кількість ісламських святинь, щоб «очистити шлях до мечеті Аль-Акса» - третьої святині Ісламу.

«Масові знесення палестинських будинків в районі Сильван, включаючи руйнування мечеті Омарі, є кроками до основної мети - захоплення і руйнування Священної мечеті», - сказав міністр. Т. Шаар також підкреслив, що арабське і міжнародне мовчання лише підбадьорює ворога.

За інформацією «ПІЦ», глава відомства вакуфного майна звернувся в зв'язку з цим до мусульманських країн і світової спільноти із закликом вчинити конкретні дії проти ізраїльських злочинів, які, за його словами, мають наміри прибрати до рук і юдаїзувати всі мусульманські реліквії.

У той же час критиці «Ізраїль» за те, що він оголосив «єврейською національною спадщиною» дві ісламські святині на Західному березі Йордану піддали Сполучені Штати. Представник Держдепартаменту Марк Тоунер заявив, що Вашингтон розцінює цей крок як провокаційний і не сприяє розблокуванню ізраїльсько-палестинських так званих «Мирних переговорів».

Заява «Ізраїлю» викликала критичну реакцію і в ООН. Територіями Західного берега прокотилася хвиля протестів.

За матеріалами «Іслам.ру»

Посилання на тему:

«Ізраїль» зазіхає на мечеті на Західному березі

Палестинці звернулися до ООН, щоб зупинити будівництво музею на території мусульманського кладовища

ІСЕСКО б'є на сполох у зв'язку зі зносом «Ізраїлем» древньої мечеті

ЮНЕСКО закликає зупинити розкопки поблизу Аль-Акси

«Ізраїль» ставиться зі зневагою до предметів ісламської старовини, знайдених під час розкопок біля Аль-Акси

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.