Великі банки Європи об'єдналися для реалізації програми ісламського мікрофінансування

1
Хоча ісламський фінансовий сектор у світі росте і розвивається стрімкими темпами, сфера мікрофінансування залишається на зародковому рівні.
11.03.2010
Оцініть статтю: 
(292 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«CGAP», «Deutsche Bank», «Grameen-Jameel» і «Islamic Development Bank» об'єднали свої сили і ресурси для реалізації програми ісламського мікрофінансування. У 2010 р. всі ці банківські установи займуться розробкою та впровадженням інноваційних ринкових моделей мікрофінансування в рамках Шаріату.

Незважаючи на те, що напрямок мікрофінансування в світі вже досяг певних успіхів у забезпеченні домогосподарств, що потребують допомоги, кредитами, багато мусульман не змогли взяти участь у цих програмах через їх невідповідність ісламським нормам фінансування, відзначає «New States Man».

Хоча ісламський фінансовий сектор у світі росте і розвивається стрімкими темпами, сфера мікрофінансування залишається на зародковому рівні. Згідно з дослідженням «CGAP» за 2008 р., 125 фінансових установ зуміли забезпечити халяльним мікрофінансування лише 380 000 клієнтів. Дослідження показують, що якби ісламське мікрофінансування було більш доступним, набагато більша кількість незаможних мусульман могла би скористатися цією послугою.

Джулія Ассад, керівник проекту ісламського мікрофінансування в «Grameen-Jameel», зазначає: «Виникає необхідність у спеціалізованих ісламських продуктах мікрофінансування. У той час як ісламський банкінг довів спроможність своєї моделі в банківській сфері, у сфері мікрофінансування він ще не знайшов своєї ніші. Тому необхідно розвивати шаріатські продукти, які краще відповідають потребам клієнтів мікрофінансування».

За матеріалами «Іслам.ру»

Посилання на тему:

Новини

В арабських країнах будуть відкриті банки для бідних

Thomson Reuters презентував новітній сервіс з ісламських фінансів

Ісламським фінансам ще належить подолати наслідки кризи

Компанія Reuters запустила систему управління для ісламських банків

Ісламські фінанси до цих пір продовжували копіювати традиційні, - експерти

Доу-Джонс запускає ісламські індекси для Великого Китаю

Глобальний стандарт ісламських деривативів буде створений до грудня

Статті

Корпоративна соціальна відповідальність та ісламські фінансові інститути

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.