В Єрусалимі пройшли запеклі зіткнення ізраїльської військової поліції з корінними жителями древнього міста

1
Декоративна тарілка. Автор – Мамут Чурлу
1
ХАМАС закликав до загальної мобілізації палестинців, і особливо в Єрусалимі, для відповіді на будь-які сіоністські провокації проти перлини Аль-Кудса.
1
1
16.03.2010
Оцініть статтю: 
(513 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Сьогодні відразу в декількох районах окупованого Єрусалима і його околиць сталися жорстокі зіткнення між корінними жителями Єрусалима й ізраїльськими військовими поліцейськими.

Причиною протистояння стало будівництво синагоги «Аль-Хараб» на вакуфних землях, розташованих у безпосередній близькості від мечеті Аль-Акса. Церемонія відкриття синагоги відбулася в понеділок в умовах безпрецедентних заходів безпеки.

За словами представника окупаційної адміністрації Шмуеля Бен-Рубі, проти демонстрантів був застосований сльозогінний газ і гумові кулі, у результаті чого поранення одержали 20 чоловік. Також були арештовані 7 чоловік, які закидали поліцейських каменями, повідомляє «ІсламНьюз» з посиланням на сайт Аль-Джазіри.

День гніву

У зв'язку з подіями, що відбуваються, Рух ісламського опору (ХАМАС) оголосив вівторок 16 березня Днем гніву на підтримку Аль-Акси, а також виступив із заявою, у якій говориться про відкриття сіоністами синагоги біля Благословенної мечеті Аль-Акса, як про «відновлення» горезвісного «Третього храму».

У заяві ХАМАС відзначається важливість загальної мобілізації палестинців, і особливо в Єрусалимі, для відповіді на будь-які сіоністські провокації проти перлини Аль-Кудса.

Синагога "Аль-Хараб"
Синагога «Аль-Хараб»
Член політбюро ХАМАС Іззат ар-Рішк охарактеризував будівництво «Ізраїлем» т.зв. синагоги «На руїнах» біля мечеті Аль-Акса як «оголошення війни», оскільки нове іудейське капище становить пряму загрозу ісламській святині.

Зіткнення послідували на тлі переносу візиту спецпосланника президента США Джорджа Мітчелла на Близький Схід у зв'язку із загостренням розбіжностей уряду «Ізраїлю» з адміністрацією президента США й керівництвом Палестинської автономії.

Дипломатична криза вибухнула минулого тижня після того, як «Ізраїль» під час візиту віце-президента США Джо Байдена оголосив про проект будівництва 1600 нових будов у Східному Єрусалимі.

Дане анонсування викликало справедливе обурення з боку палестинців. У свою чергу, адміністрація президента США назвала «образливою» поведінку «Ізраїлю», зажадавши від нього скасування реалізації спірного проекту.

Декларація «Ізраїлю» про те, що відкриття т.зв. синагоги «Аль-Хараб», розташованої в безпосередній близькості від стін мечеті Аль-Акса, знаменує собою підготовку до закладки каменю в фундамент будівництва горезвісного «третього храму», є, по суті, заявою про його злочинні агресивні плани зі знищення мусульманського вигляду Аль-Кудса й мечеті Аль-Акса, повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на ПІЦ.

За матеріалами ЗМІ

Посилання на тему:

Новини

Ізраїльська влада, чекаючи диво-руйнування Аль-Акси, заблокувала весь Західний берег

Газа: тисяча днів блокади

Ердоган закликав до укладення близькосхідного миру на справедливих умовах

США зажадали від Тель-Авіва пояснень у зв'язку з будівництвом єврейських поселень

Частина святині Ісламу може опинитися у списку «єврейської спадщини»

ООН: «Ізраїль» сіє відчай у Газі

Абу Шаар: Знесення окупантами мечеті Омарі - прелюдія до захоплення Аль-Акси

Статті

Ісламські святині Єрусалима

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.