Ізраїльська влада, чекаючи диво-руйнування Аль-Акси, заблокувала весь Західний берег

1
Іудеї, як пишуть єврейські екстремістські сайти, відповідно до «пророцтва», упевнені, що в день руйнування Аль-Акси на місці мечеті «чудесним чином» з'явиться синагога, або «Третій Храм».
15.03.2010
Оцініть статтю: 
(394 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Сіоністський міністр оборони «Ізраїлю» Ехуд Барак продовжив обмеження пересування до 16 березня. Раніше повідомлялося про закриття доріг лише до минулої суботи. Спостерігачі висловлюють побоювання, що це прямо пов'язане з наміром сіоністів зруйнувати третю святиню ісламу Аль-Аксу.

У п'ятницю 12 березня ізраїльські окупаційні сили блокували Західний берег після оголошення «Ізраїлем» про плани розширити свої незаконні поселення й побудувати ще 1600 одиниць житла в Аль-Кудсі, частину якого вони окупують ще з 1967 року.

Право пересування по території Західного берега збережено лише для медичних працівників і представників деяких інших професій за спеціальними дозволами. Посилаючись на «міркування безпеки», закриті основні КПП на всій території Західного берега. На територію комплексу Мечеті Аль-Акса допускають лише чоловіків старше 50 років.

У суботу 13 березня сталися масові зіткнення ізраїльських військових із протестуючими жителями околиць, які виступають проти планів розширення незаконних єврейських поселень.

Обмеження ізраїльською владою були введені ще 5 березня, після сутичок ізраїльських військових з мусульманами, що молилися у мечеті Аль-Акса. З тих пір обмеження лише посилювалися. Як заявляє сіоністська влада, військові залишаться в місті «поки це необхідно для врегулювання обстановки».

«Синагога на руїнах»

Палестинський інформаційний центр (PIC) повідомляє, що в Єрусалимі ізраїльська влада почала поширювати офіційні запрошення на відкриття 16 березня синагоги... на місці мечеті Аль-Акса, що розташована на так званій Храмовій горі, де за оповідями знаходився Другий Храм, зруйнований римлянами. Ці ж джерела стверджують, що «Ізраїль» уже проводить підготовчі заходи.

Іудеї, як пишуть єврейські екстремістські сайти, відповідно до «пророцтва», упевнені, що в день руйнування Аль-Акси на місці мечеті «чудесним чином» з'явиться синагога, або «Третій Храм».

За оцінками спостерігачів, за цим «чудесним чином» можуть стояти наймерзенніші провокації. Сіоністи, за довгий час окупації, встигли прорити величезну кількість тунелів і лазів під Аль-Аксою.

Певну тривогу вселяють і повідомлення співробітників служби охорони мечеті Аль-Акса, згідно з якими керівники департаменту археології «Ізраїлю» протягом трьох днів відвідували територію комплексу Аль-Акса, повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на Segodnia.ru.

Під охороною ізраїльської поліції вони проводили підозрілий огляд ряду споруджень у складі комплексу, маючи при собі сучасну лазерну апаратуру.

За свідченнями очевидців, поліція не дозволила нікому з людей, що перебували в мечеті, у тому числі співробітникам охорони, навіть наблизитися до групи «археологів» під погрозою застосування зброї. Що саме винюхували й вишукували вони під час своєї рекогносцировки на «Храмовій горі»?

Синагога, яку збираються відкрити євреї під патронажем офіційної влади і яку вони називають «Синагога Аль-Хараб» (євр. «синагога на руїнах»), стане ще одним з 60-ти з лишком уже існуючих іудейських капищ, частина з яких обладнана в підземних приміщеннях».

Н. Букейрат, завідувач відділом рукописів Аль-Акси, зазначає, що «євреї назвали нову синагогу «Аль-Хараб» із натяком на руїни горезвісного «храму» і з наміром втілити в реальність легенду про «храм» на руїнах Мечеті Аль-Акса».

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Частина святині Ісламу може опинитися у списку «єврейської спадщини»

Абу Шаар: Знесення окупантами мечеті Омарі - прелюдія до захоплення Аль-Акси

«Ізраїль» зазіхає на мечеті на Західному березі

Палестинці звернулися до ООН, щоб зупинити будівництво музею на території мусульманського кладовища

«Ізраїль» продовжить будівництво незаконних поселень на Західному березі ріки Іордан

ІСЕСКО б'є на сполох у зв'язку зі зносом «Ізраїлем» древньої мечеті

ЮНЕСКО закликає зупинити розкопки поблизу Аль-Акси

«Ізраїль» ставиться зі зневагою до предметів ісламської старовини, знайдених під час розкопок біля Аль-Акси

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.