Група американських мусульман веде боротьбу зі стереотипами

1
Серджіо Дельгадо - безробітний мексиканець з Чикаго. Йому не по кишені відвідування лікаря. Тому він регулярно приходить до безкоштовної клініки, відкритої мусульманської асоціацією IMAN.
18.03.2010
Оцініть статтю: 
(279 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Група американських мусульман із Чикаго намагається боротися зі стереотипами і поліпшити імідж ісламу, розробивши комплексну систему надання побутових послуг.

Серджіо Дельгадо - безробітний мексиканець з Чикаго. Йому не по кишені відвідування лікаря. Тому він регулярно приходить до безкоштовної клініки, відкритої мусульманської асоціацією IMAN.

«Для таких людей як ми такі клініки дуже важливі, тому що ми не можемо отримати допомогу в інших місцях», - говорить Дельгадо.

Клініку очолює мусульманська активістка Адиба Хан. Вона керує роботою лікарів, медсестер і добровільних помічників.

Але програма IMAN унікальна тим, що вона надає не тільки медичні послуги. Організація відкрила центр розвитку культури і мистецтв, а також виховання молоді.

«Всі, хто приходить сюди, можуть переконатися в тому, що мусульмани - нормальні люди, які живуть нормальним життям і допомагають ближньому», - говорить Адиба Хан.

Поряд із клінікою розташовані режисерські курси. Їх учні готують проекти фільмів, діляться своїми творчими ідеями.

Один із частих відвідувачів центру ветеран іракської війни Мелвін Лайонс каже, що прекрасно почувається в оточенні мусульман.

«Вони не займаються нескінченною проповіддю, не вчать тому, що робити або не робити, не змушують приймати іслам. Вони самі живуть так, як вважають за правильне, і це є прикладом для всіх, хто сюди приходить».

IMAN також займається таким видом діяльності як забезпечення населення здоровими продуктами.

Мусульманська організація також веде роботу з колишніми ув'язненими, пропонуючи їм добровільну роботу та тренінги з «перенастроювання».

Білал Еванс також відвідує заняття в центрі IMAN. Вперше він потрапив сюди, коли влаштувався на роботу охоронцем. Він упевнений, що такі місця дозволяють вирішити проблему дискримінації в індивідуальному порядку.

«Ми постійно стикаємося з різними проявами расизму, сексизму, класової нерівності, і ці явища так просто не перемогти, - говорить Білал. - Але завдяки роботі і зусиллям, яких докладає IMAN, ми позбавляємося цих проблем, у фокусі уваги опиняється одна людина, один характер, і це головне».

Ндіді Окакпу стала ініціатором розширення діяльності мусульманської організації в інших американських містах. Вона провела відповідні дослідження і прийшла до висновку, що філії IMAN зможуть успішно працювати у Вашингтоні та Нью-Йорку.

«Ми вважаємо, що принципи діяльності і моральні установки IMAN можуть бути з успіхом реалізовані в інших містах і навіть в інших країнах», - говорить вона, висловлюючи почуття гордості за прихильність організації ідеям соціальної справедливості.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

«Зелені» мусульмани Вашингтона ведуть просвітницьку роботу в галузі охорони природи

Мусульмани не залишаються байдужими до лиха гаїтян

Мусульманські медики зі США надають допомогу потерпілим від землетрусу на Гаїті

В Америці відкриваються безкоштовні мусульманські клініки для бідних

Організація американських мусульман збирає кошти на відновлення церков у Малайзії

Мусульманський студент бореться зі стереотипами австралійців стосовно мусульман

Американські мусульмани - активні учасники волонтерського руху

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.