Висновки археологів: «Антична синагога» виявилася палацом арабських халіфів

1
Археологи, що працюють на розкопках на березі Галілейського моря, виявили тут палац Аль-Сіннабра, який був описаний стародавніми арабськими істориками, але його точне місцезнаходження залишалося невідомим.
22.03.2010
Оцініть статтю: 
(241 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Руїни в північній частині «Ізраїлю», які раніше вважалися залишками синагоги, виявилися палацом VII століття, в якому жив халіф з династії Омейядів, який розпочав будівництво єрусалимської мечеті Купол скелі.

Археологи, що працюють на розкопках на березі Галілейського моря, виявили тут палац Аль-Сіннабра, який був описаний стародавніми арабськими істориками, але його точне місцезнаходження залишалося невідомим. Розкопки веде інститут археології при Університеті Тель-Авіва.

Археологічні роботи на цьому місці велися ще на початку 1950-х, однак виявлені руїни були ідентифіковані як залишки стародавньої синагоги. Ця омана пояснювалося тим, що на одному з каменів вчені знайшли зображення семисвічника - менори. У 2002 році цю теорію оскаржив експерт з Університету Чикаго.

Останні розкопки і дослідження вчених із Юдейського університету в Єрусалимі підтвердили, що на цьому місці знаходився палац, у якому проводили зимові місяці правителі династії Омейядів - першої мусульманської династії, яка правила з 661 по 750 роки.

Серед халіфів, що жили в палаці, був Абд Аль-Малік - правитель, який розпочав будівництво мечеті Купол скелі на території комплексу мечеті Аль-Акса - третьої святині ісламу.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Ісламські святині Єрусалима

Частина святині Ісламу може опинитися у списку «єврейської спадщини»

Абу Шаар: Знесення окупантами мечеті Омарі - прелюдія до захоплення Аль-Акси

«Ізраїль» зазіхає на мечеті на Західному березі

ІСЕСКО б'є на сполох у зв'язку зі зносом «Ізраїлем» древньої мечеті

ЮНЕСКО закликає зупинити розкопки поблизу Аль-Акси

«Ізраїль» ставиться зі зневагою до предметів ісламської старовини, знайдених під час розкопок біля Аль-Акси

Археологи знайшли в Йорданії копальні царя Соломона

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.