Нідерландських супротивників хіджабу звинуватили у дискримінації

1
Хіджаб - особистий вибір і право жінки
24.03.2010
Оцініть статтю: 
(354 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У дискримінації та розпалюванні ненависті звинувачує місцевого лідера нідерландської Партії свободи Раймонда де Руна мешканка міста Альмера Айзе Байрак-де Ягер.

Для захисту своїх прав мусульманка вирішила звернутися до суду. «Хіджаб це невід'ємна частина моєї особистості, я не збираюся його знімати», - заявляє вона.

Ультраправа Партія свободи виступає за заборону на носіння хіджабу в муніципалітетах та усіх установах та організаціях, що існують на кошти місцевої влади. Примітно, що саме в Альмерії, на минулих недавно муніципальних виборах, партії вдалося домогтися найкращих результатів по країні.

І все ж навіть тут правих підтримують далеко не всі. «Я прийняла іслам, і покривати голову хусткою - це мій особистий вибір, - підкреслює нідерландка Байрак-де Ягер. - І я не дозволю роздягати себе нікому крім власного чоловіка».

Варто відзначити, що доля дискримінаційної заборони жіночих хусток поки неясна. Минулого тижня де Рун змушений був припинити обговорення цього проекту партійної коаліцією, оскільки жодна інша політична фракція не висловила бажання підтримати ініціативу Партії свободи, пише «Telegraaf».

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Глава МЗС Нідерландів: Ісламофоби завдають шкоди всім нідерландцям

На вибори в хіджабі - відповідь нідерландців Вілдерсу

Гірт Вілдерс постав перед судом

Відомий ісламофоб збирається знімати фільм про Коран

Нідерландський парламентарій: «Заборонити Коран, як «Майн Кампф»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.