Мусульманські вчені засудили організаторів вибухів у російському метро

1
«Іслам повністю підтримує святість людського життя, і ніякі образи, навіть законні, не можуть стати виправданням або поясненням подібних злочинницьких актів», йдеться у заяві.
06.04.2010
Оцініть статтю: 
(264 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Мусульманські вчені з десятка країн засудили вибухи, організовані проісламськими повстанцями в Москві й Дагестані, назвавши їх «злочинними терактами», які суперечать вченню ісламу.

24 учених, у тому числі п'ять російських муфтіїв, також висловилися проти недавнього спалаху насильства в Іраку й висловили свої співчуття родинам загиблих.

Вибухи, що сталися 29 березня в Росії, у результаті яких загинули в цілому не менше 39 і поранені сто чоловік, викликають побоювання можливості продовження терактів.

У середу чеченські повстанці взяли на себе відповідальність за два вибухи, що забрали життя 39 чоловік у московському метро. Вони також загрожують наступними вибухами.

У відеозаписі, розміщеному на сайті чеченських повстанців www.kavkazcenter.com їхній лідер Доку Умаров (Doku Umarov) повідомив, що теракти в Москві здійснені за його наказом на знак протесту проти політики прем'єр-міністра Володимира Путіна на Північному Кавказі.

Відеоролик був розміщений через кілька годин після загибелі 12 чоловік під час теракту за участю двох смертників, що відбувся в Дагестані.

У заяві муфтіїв, мусульманських учених і ісламських державних діячів говориться, що мусульмани всього світу засуджують насильство з боку заколотників, які заявляють, що діють в ім'я ісламу.

Серед авторів заяви - великі муфтії Єгипту, Сирії, Лівану, Боснії, а також глава Російської Ради Муфтіїв.

Мусульманські вчені, що підписалися під заявою, представляють різні школи ісламу. Заява мусульманських лідерів із Близького Сходу, Європи, Індії й США видана ісламським дослідницьким центром Kalam Research and Media у Дубаї.

«Іслам повністю підтримує святість людського життя, і ніякі образи, навіть законні, не можуть стати виправданням або поясненням подібних злочинницьких актів», мовиться також у заяві.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Харківські мусульмани шоковані терактами в московському метро

Українські мусульмани закликають ЗМІ і політиків не ототожнювати Іслам з тероризмом

Українські мусульмани рішуче засуджують теракт у московському метро

Мусульманські вчені шукають засоби від насильницького екстремізму

При вибухах у метро загинули й постраждали громадяни мусульманських країн

Мусульмани просять не називати терористів шахідами і не зв'язувати теракти в Москві з ісламом

Статті

Терпимість Ісламу до немусульман

Коранічне тлумачення питань миру, ненасильства і міжнародної безпеки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.