У Малайзії буде створено ісламський фонд для розвитку екологічних технологій

1
Олександр Марціоха
1
Функціонування шаріатського фонду буде зосереджене на розвитку природоохоронного сектора
1
1
29.04.2010
Оцініть статтю: 
(355 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Посадові особи Світового Банку та Міжнародної Фінансової Корпорації (IMF) у травні зберуться в Куала-Лумпурі, щоб обговорити створення ісламської фінансової установи для розвитку галузі екологічних технологій, повідомила влада Малайзії в понеділок.

З 10 травня представники міжнародних фінансових організацій будуть проводити зустрічі з керівництвом Центрального Банку Малайзії, Міністерства енергетики, екології та водних ресурсів, під час яких обговорять питання створення шаріатського фонду з капіталом 200 мільйонів доларів, функціонування якого буде зосереджене на розвитку природоохоронного сектора.

За оцінками IMF, зростання ВВП Малайзії в цьому році складе 5,7%, зокрема за рахунок таких галузей, як видобуток нафти і газу, електроніка, сільське господарство, туризм і фінансові послуги.

Під час попередніх нарад з високопоставленими особами Малайзії представники американської влади і приватного сектора виявили серйозний інтерес до налагодження більш тісних відносин з цією країною Південно-Східної Азії.

Нещодавно прем'єр-міністр Наджіб Тун Разак (Najib Tun Razak) побував у США з робочим візитом.

Схоже, що американські компанії відчувають оптимізм з приводу «нової економічної моделі», що впроваджується владою Малайзії. Вони вважають, що нова економічна політика дозволить розкрити потенціал таких галузей як наукові дослідження і наукомісткі технології.

У рамках урядового візиту до США заступник міністра фінансів Малайзії Ахмад Хусні Ханадзла (Ahmad Husni Hanadzlah) зустрівся з офіційними особами американського міністерства міжнародних справ і держдепартаменту.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Мусульманські екологи - за «зелений» хадж

«Зелені» мусульмани Вашингтона ведуть просвітницьку роботу в галузі охорони природи

Мусульманський світ б'є на сполох з приводу зміни клімату

Екологія й ісламські цінності

Ахмадінеджад: природу руйнують капіталізм і ліберальна економіка

Малайзійські імами проповідують «еко-іслам»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.