Мер Сімферополя знову затягує питання будівництва Соборної мечеті

1
Раніше мер кримської столиці обіцяв не заперечувати судовий вердикт і піти на зустріч у рішенні питання щодо будівництва Соборної мечеті
16.06.2010
Оцініть статтю: 
(312 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міський голова Сімферополя Геннадій Бабенко, всупереч своїй обіцянці, подав апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Автономної Республіки Крим, що стосується виділення земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті на вулиці Ялтинській, 22.

Про це «Новинам Криму» повідомив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

Він нагадав, що раніше мер кримської столиці обіцяв не заперечувати цей судовий вердикт і піти на зустріч у рішенні питання щодо будівництва мечеті. Проте, обурився лідер Меджлісу, Геннадій Бабенко в черговий раз намагається затягнути це питання.

«Прийнятий указ Президента, у якому йдеться про рішення питання по Соборній мечеті і суд ми виграли, а зараз знову все йде по колу, знову мер міста Бабенко подає апеляційну скаргу, щоб заперечити. Мета одна — на рік, півтора затягнути вирішення цього питання. Такі його обіцянки, наступного дня він уже змінює свою точку зору. З ним ні про що неможливо домовлятися», — обурився нардеп.

Нагадаємо, вчора Голова Ради міністрів АРК Василь Джарти заявив, що будівництво Соборної мечеті «повинне вже початися». Кримський прем'єр направив звернення до міського голови Геннадія Бабенко з проханням сприяти у виділенні землі під будівництво культової споруди.

Як повідомлялося раніше,12 травня Господарський суд АРК у повному обсязі задовольнив позовну заяву Духовного управління мусульман Криму, у якій вимагалося дати дозвіл на будівництво Соборної мечеті на Ялтинській.

14 травня Президент України Віктор Янукович підписав указ, у якому доручив Кабінету Міністрів і Раді міністрів Криму сприяти вирішенню проблем кримськотатарського народу. В одному з пунктів указу, Раді міністрів було доручено сприяти рішенню питання щодо будівництва у Сімферополі Соборної мечеті.

У свою чергу мер Сімферополя Геннадій Бабенко заявив, що влада кримської столиці не подаватиме апеляцію на рішення Госпсуду і готова його виконати. Він додав, що міська влада «пройшли всю процедуру аж до Верховного суду, який підтвердив, що рішення влади Сімферополя по Соборній мечеті було неправомірним».

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров неодноразово заявляв, що місцева влада навмисне затягує рішення питання щодо будівництва мечеті у Сімферополі.

За матеріалами «Новини Криму»

Посилання на тему:

Будівництво Соборної мечеті у Сімферополі повинне уже початися, – голова Ради міністрів АРК

Радмін допоможе Сімферопольській міськраді в оформленні документів на будівництво Соборної мечеті

Міськрада Сімферополя виділила ділянку під Соборну мечеть з порушенням Водного кодексу України

В.Янукович сприяє вирішенню питання будівництва Соборної мечеті

Міськрада Сімферополя відступилася у питанні виділення землі під будівництво Соборної мечеті

Суд задовольнив позов щодо Соборної мечеті в повному обсязі

Питання виділення землі під Соборну мечеть знаходиться на стадії підготовки, - мер Сімферополя

Бабенко наполягає, щоб Соборну мечеть побудували на Луговій

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.