Українські мусульмани відзначать Мавлід ан-Набі

1
Мечеть при Ісламському громадському культурному центрі у Києві
12.02.2011
Оцініть статтю: 
(188 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

За підтримки Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд» і Духовного управління мусульман України «Умма» в мечетях й Ісламських культурних центрах різних міст України пройдуть заходи, приурочені до дня народження пророка Мухаммада, Мавлід ан-Набі. Про це повідомляється у прес-релізі ДУМУ «Умма» і ВАГО «Альраїд», текст якого має у своєму розпорядженні «Іслам в Україні».

14–15 лютого — особлива дата для мусульман усього світу — день народження пророка Мухаммада, Мавлід ан-Набі. Півтора мільярди чоловік є сьогодні послідовниками Ісламу. Кожен п'ятий житель Землі вірить, що пророк Мухаммад — це останній посланник Бога. Звертаючись до його життєвого шляху, вони черпають велике натхнення й напуття. Коран стверджує, що пророк Мухаммад (мир йому і благословення) був посланий до всього людства «як милість для світів» (Коран, 21:107).

Кажучи про Мавлід, необхідно згадати, що за життя Пророка (мир йому і благословення) цей день не відзначався якимось особливим чином. Знаменна дата з'явилася в ісламському календарі значно пізніше — після поширення Ісламу в різних країнах, на різних континентах.

Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраїд» і Духовне управління мусульман України «Умма» підтримують мусульманські общини, які проводять заходи, приурочені до Мавліду, щоб розповісти про життя і місію Пророка, про його безцінний внесок у розвиток людської цивілізації. Такі заходи проходитимуть у мечетях й Ісламських культурних центрах різних міст України.

За матеріалами прес-служби ДУМУ «Умма» і ВАОО «Альраїд»

Посилання на тему:

Новини

Турецький телеканал вестиме пряму трансляцію святкування Мавлід із головної мечеті Сімферополя

Заходи, присвячені мавліду, користуються все більшою популярністю серед кримських мусульман

В Україні пройшли зустрічі, присвячені Мавліду

У Стаханові відсвяткували Маулід

Статті

Думка вченого: Чи є Мавлід нововведенням?

В очікуванні світанку

Маулід – день народження пророка Мухаммада

Святкування дня народження Пророка Мухаммеда

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.