Турецький телеканал вестиме пряму трансляцію святкування Мавлід із головної мечеті Сімферополя

1
Центральна мечеть Сімферополя Кебір Джамі
11.02.2011
Оцініть статтю: 
(264 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Державний телевізійний канал Туреччини ТRТ проведе пряму трансляцію святкування у Криму Мавлід ан-Набі з центральної мечеті Сімферополя Кебір Джамі. Святкування дня народження пророка Мухаммада (хай благословить його Аллах і вітає) цього року відзначатиметься 14 лютого.

Як повідомив QHA кореспондент ТRТ у Криму Ісмет Юксель, заходи у мечеті Кебір Джамі з нагоди святкування Мавліда транслюватимуться у прямому ефірі на телеканалах ТRТ1, ТRТ Аваз і на арабомовному каналі ТRТ.

Паралельно з включенням із Кебір Джамі будуть включення з мечеті Султан Абдулмеджіт (Меджідіє, Румунія) й мечеті Хаджі Байрам (Анкара, Туреччина). Центром програми, яка триватиме 2 години, буде Анкарська мечеть.

Мавлід ан-Набі

Вперше Мавлід почали святкувати за вказівкою Музаффара Ад-Діна Ібн Заіна Аль-Діна, правителя сірійської місцевості Ірбіль у XII столітті за григоріанським літочисленням. Для проведення першого мавліда він зібрав відомих вчених і суфіїв, які добре знали хадіси.

Нині Маулід ан-Набі широко святкується у Сирії, Алжирі, Тунісі, Марокко та інших мусульманських країнах. У Пакистані він є офіційним святом, що відзначається протягом трьох неробочих днів.

Маулід складається із читання молитов і слів поминання Аллаха, славослів'я пророкові Мухаммаду (мир йому і благословення Аллаха), віршованих оповідань і лекцій про його життя і народження.

На Мауліді прийнято висловлювати радість з приводу приходу в цей світ завершального Божого посланника й підносити за це подяку Всевишньому, звертатися до Бога з благаннями, роздавати милостиню бідним і вести благочестиві розмови один з одним.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Новини

Кримськотатарські школи провели захід, присвячений мавліду

У Сімферополі пройшла конференція «Коран і Пророк Мухаммад»

Заходи, присвячені мавліду, користуються все більшою популярністю серед кримських мусульман

В Криму пройшли заходи, присвячені тижню народження пророка Мухаммеда

Статті

Думка вченого: Чи є Мавлід нововведенням?

В очікуванні світанку

Маулід – день народження пророка Мухаммада

Святкування дня народження Пророка Мухаммеда

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.