Чоловіка француженки, оштрафованої за водіння в нікабі, можуть позбавити громадянства

1
Замок Корнік
Чоловіка француженки, оштрафованої за водіння в нікабі, можуть позбавити громадянства
1
26.04.2010
Оцініть статтю: 
(309 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У четвер, 22 квітня у французькому місті Нант дорожній поліцейський оштрафував на 22 євро жінку-мусульманку, одягнену в одяг, що повністю приховує обличчя і тіло. Два дні потому справа прийняла новий поворот. І тепер чоловіка оштрафованої можуть позбавити французького громадянства за багатоженство, повідомляє «ІсламНьюз» посилаючись на сайт RFI.

«Зненацька» з'ясувалося, що він живе з 4 жінками, від яких у нього 12 дітей. При цьому все жінки зареєстровані як матері-одиначки й одержують від французької держави грошову допомогу.

Міністр внутрішніх справ Франції Бріс Ортефё заявив, що якщо ця інформація підтвердиться, то чоловіка невдачливої жінки-водія, вихідця з Алжиру, можуть позбавити французького громадянства.

Полігамія у Франції заборонена законом. Однак співжиття без укладання офіційного шлюбу під статтю про багатоженство не підпадає. Крім того, це порушення не є достатньою підставою для позбавлення громадянства.

Французькі соціалісти відразу обвинуватили уряд у бажанні витягнути із цієї історії політичні дивіденди. Мер-соціаліст міста Нант Жан-Марко Еро заявив, що державним і соціальним службам було відомо про чоловіка-багатоженця задовго до того, як ця справа набула загальнонаціонального розголосу. «Чому ж раніше нічого не було зроблено?» - обурюється депутат.

Соціалісти обвинуватили правих у тому, що вони навмисно витягли цю історію саме зараз, коли уряд має намір найближчим часом прийняти закон, що забороняє носіння нікаба в громадських місцях. Згідно опитування громадської думки, лише 33% французів підтримують цю заборону.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Заборона хіджабу та нікабу в Європі матиме негативні наслідки

Дискримінація у Франції носить релігійний характер - соціологи

Расизм сьогодні загрожує насамперед мусульманам - експерт

В Європі спостерігається тривожне зростання дискримінації мусульман

«Human Rights Watch» розкритикувала французьку заборону на нікаб

Профільний комітет рекомендував французьким депутатам заборонити паранджу

В парламент Франції внесений законопроект про заборону нікабу

Статті

Хіджабофобія як криза ідентичності

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.