В Європі спостерігається тривожне зростання дискримінації мусульман

Відбулася презентація книг з Ісламу для дітей кримсько-татарською мовою
Відбулася презентація книг з Ісламу для дітей кримсько-татарською мовою
1
Багато мусульман відчувають на собі дискримінацію й підозрілість з боку співвітчизників.
Відбулася презентація книг з Ісламу для дітей кримсько-татарською мовою
1
04.01.2010
Оцініть статтю: 
(237 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Для подолання проблеми релігійної дискримінації необхідні ефективні заходи на місцевому, національному і європейському рівнях, повідомили представники Інституту Відкритого Суспільства (OSI).

«Європа повинна додержати свою обіцянку щодо будівництва відкритого суспільства», говорить директор проекту OSI «At Home in Europe» («У Європі як дома») Назія Хуссайн. «Недавня заборона мінаретів у Швейцарії є яскравим свідченням того, що антимусульманські настрої стали справжньою проблемою для Європи.

Занадто багато європейців впевнені, що релігійна приналежність так чи інакше становить перешкоду для інтеграції, хоча більшість опитаних мусульман стверджують, що відчувають сильну прихильність до міста і країни проживання. Міста відіграють ключову роль у вирішення проблеми дискримінації, а також підготовляють ґрунт для інтеграції».

Нещодавно OSI провело дослідження про становище мусульман у Європі на підставі докладних інтерв'ю з мусульманами з різних верств суспільства в 11 європейських містах: Амстердамі, Роттердамі, Антверпені, Берліні, Гамбурзі, Копенгагені, Лейчестері, Лондоні, Марселі, Парижі і Стокгольмі.

Як передає «Іслам для всіх» з посиланням на soros.org, звіт про дослідження буде опублікований на початку наступного року. У ньому експерти дадуть рекомендації у зв'язку з вирішенням проблем інтеграції у таких областях як освіта, працевлаштування, охорона здоров'я, ЗМІ.

На території Євросоюзу проживають близько 20 мільйонів мусульман. Переважно це жителі столиць і великих промислових міст. Хоча більшість із них давно стали невід'ємною частиною європейського суспільства, багато мусульман відчувають на собі дискримінацію й підозрілість з боку співвітчизників.

Таким чином, щоб вирішити одну з найважливіших проблем сучасної Європи, владі необхідно визначити засоби ефективного забезпечення принципу рівноправності й соціальної згуртованості в умовах політичної і суспільної напруженості, економічної рецесії і зростаючої культурної багатоколірності європейського суспільства.

Проект «At Home in Europe» також представить останні дані про становище мусульманської громади в Європі й конкретні рекомендації з поліпшення умов їхнього життя.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Рівень расизму в ЄС «шокує», заявляє агентство з прав людини

Західні ЗМІ не повідомляють правди про Іслам - радниця Асада
Швейцарці на референдумі заборонили будівництво мінаретів

В басейнах Франції заборонили плавати у «буркіні»

Побутовий расизм як основа великої політики

Штаб-квартиру Бі-бі-сі пікетують за відмову демонструвати благодійний ролик про Газу

Австрійські вандали розгромили мусульманський цвинтар

Відомий ісламофоб збирається знімати фільм про Коран

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.