У бразильських школах будуть вивчати африканську історію за роботами Ібн Баттути

1
Ібн-Баттута став єдиним із відомих нам середньовічних мандрівників, що побував на землях кожного мусульманського правителя того часу.
10.03.2010
Оцініть статтю: 
(222 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Нотатки мусульманського вченого Ібн Баттути будуть використовувати в бразильських школах на уроках африканської історії.

Ібн Баттута - марокканський письменник і мандрівник, який жив у XIV столітті. Більше тридцяти років свого життя він провів у подорожах, на основі його оповідань про мандри африканським континентом бразильські школярі тепер будуть вивчати історію Африки.

Міністерство освіти Бразилії рекомендувало школам навчальні матеріали на базі оповідань Ібн Баттути. У їх числі - документальний фільм, методична допомога для вчителів, підручник та відповідний веб-сайт.

Матеріали, які будуть використовувати в якості додаткових до основних підручників, розроблені істориком Хосе Рівайр Маседо з Федерального університету штату Ріо-Гранде-до-Сул на кошти, надані міністерством, повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на видання Brazzil Magazin.

«Відтворення подорожі Ібн Баттути в Малі забезпечує альтернативний спосіб навчання історії за рахунок зміщення уваги з традиційного курсу викладу, яка дозволяє подивитися на Стародавній світ під іншим кутом зору», сказав Маседо.

Крім інтерв'ю та історичної інформації фільм містить розповідь Ібн Баттути про його враження від подорожі, вчиненої у 1352-1353 р.р., під час якої він перетнув пустелю Сахара, досягнувши царства Малі.

Ібн-Баттута став єдиним із відомих нам середньовічних мандрівників, що побував на землях кожного мусульманського правителя того часу. Він також відвідав Цейлон, Китай, Візантію та південні околиці Русі.

«Ібн Баттута був єдиним очевидцем розквіту царства Малі. Про це африканське царство писали й інші арабські автори, але вони не бачили його на власні очі», розповідає Маседо.

Морські подорожі Ібн Баттути свідчать про перевагу середньовічних мусульманських держав у мореплавстві по Червоному і Аравійському морях, Індійському океані і водах, що омивають Китай.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Записи арабських географів проливають світло на справжній вік міста Харкова

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.