«Українській хаті в Йорданії» — рік!

«Українській хаті в Йорданії» — рік!
Посол України в Йорданії Сергій Пасько вручає подяки. Фото: сайт МЗС
«Українській хаті в Йорданії» — рік!
Вікторія Абу-Кадум та Посол України в Йорданії Сергій Пасько. Фото: сайт МЗС
«Українській хаті в Йорданії» — рік!
«Українській хаті в Йорданії» — рік!
04.11.2017
Оцініть статтю: 
(739 оцінки)
Власкор
Зображення користувача Власкор.

Культурний центр «Українська хата в Йорданії» свою першу річницю від дня заснування відзначив грандіозним концертом.

Як розповіла нашому виданню мусульманка українського походження, що зараз живе в Йорданії і яка була однією з ініціаторів створення осередку української культурі в цій далекій країні Вікторія Абу-Кадум (Бричкова), щоб гарно і видовищно відзначити першу річницю культурного центру, було вирішено провести концерт української пісні та поезії. До речі, саме вона написала сценарій свята та була ведучою на цьому заході.

За словами пані Вікторії, концерт проводився за активної підтримки Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Йорданії.

— Було запрошено багато поважних гостей: Надзвичайний і Повноважний Посол України в Йорданії Сергій Пасько разом із працівниками посольства, Посол Азербайджану в Йорданії та працівники дипмісії, керівник Посольства Пакистану, співробітники інших дипломатичних місій, місцеві ЗМІ. Нам було важливо показати всім, яких результатів ми добилися за цей рік. Ми мали на меті запросити як українських громадян, що проживають в Йорданії, так і місцеве населення, щоб зацікавити їх нашою культурою і налагодити контакт.

Свято відкрив Посол України в Йорданії, розповів присутнім про діяльність УКЦ, про плани на майбутнє, відзначив почесними грамотами президента Хати Ольгу Завидняк-Отум та найактивніших членів громади — Вікторію Абу-Кадум, Юлію Мілгородську, Тетяну Ханайфе, Наталю Канан.

Організатори вирішили познайомити глядача з найяскравішими символами України — Кобзарем, вишиванкою, віночком, вишитим рушником, борщем, червоною рутою.

— Ми вирішили вступи перед кожним виступом подавати двома мовами — українською та арабською, — розповіла Вікторія Абу-Кадум. — Серед номерів для концерту були вірші і Тараса Шевченка, і сучасних українських поетів, які виконували найактивніші дітки нашої громади, моя авторська поезія, яку я читала сама, і вірш «Ода борщу», що його виконувала моя подруга Тетяна Ханайфе. Були також представлені дитячі танки «Віночок» і «Весела прогулянка» від нашого дитячого гурту «UA Kids». Цей запальний колектив також виконав декілька як відомих українських («Мамина сорочка», «Рушничок», «Україна — це ти»), так і авторських пісень, слова до яких написала я, а музику — президент нашої Хати Ольга Завидняк-Отум. Це і «Пісня про маму», і гімн «Наша Хата». Також Ольга Завидняк виконала ще дві наші спільні пісні «Я вірю» та «Ой, Кобзарю», що посіла друге призове місце на міжнародному конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи». Вихованка Хати Влада Лагода заспівала з Ольгою Завидняк-Отум пісню «Сіла птаха» і сольно «Зозуля». Жіночий «Клуб української пісні», до складу якого входять наші емігрантки та який ми створили рік тому, запропонував увазі глядачів пісню «Червона рута».

Як зазначила пані Вікторія, глядачі від концерту були у захваті. Вона додала, що це це була робота команди, тому і вдалося провести свято на вищому рівні:

— Ясні очі присутніх, щирі посмішки, гарні приємні слова на нашу адресу — свідчення того, що ми старалися недаремно. Гості свята зізнавалися у тому, що їх не покидало відчуття родинного тепла і затишку. Всіх запрошених ми пригостили цукерками, які нам надала компанія «Рошен», костюми для виступів нам надав місцевий магазин «Слов'янка», сцену квітами прикрасила наша емігрантка Наталя Григор’єва. З радістю хочу відмітити те, що кількість присутніх гостей на наших заходах з часом тільки зростає. На майбутнє у нас багато планів, цікавих і яскравих проектів, але я належу до тих людей, які бояться вголос озвучити, але роблять все для того, щоб мрії і все заплановане здійснилося, — зізналась Вікторія Абу-Кадум.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.