Тисячі мешканців німецького міста виступили на захист мечеті

1
У такій обстановці, як ніде, гостро відчувається дух братерства і почуття відповідальності, що є основними цілями організаторів
1
Найбільша в Німеччині мечеть у Дуйсбурзі
1
1
30.03.2010
Оцініть статтю: 
(234 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Дуйсбурзі близько п'яти тисяч чоловік піднялися на захист місцевої мечеті й перешкодили проведенню передвиборного мітингу правих радикалів. Мусульмани подякували співгромадянам за мужність.

Близько п`яти тисяч жителів західнонімецького міста Дуйсбург взяли в неділю, 28 березня, участь у демонстрації протесту проти антиісламської пропаганди правих партій і на захист місцевої мечеті, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa. На заклик профспілок, який підтримали політичні партії і багато громадських організацій, учасники акції зібралися перед найбільшою у ФРН мечеттю, щоб завадити передвиборному мітингу правопопулістського руху Pro NRW і неонацистської Націонал-демократичній партії Німеччини (НДПН).

Перед призначеними на початок травня виборами до ландтагу у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія праві радикали мали намір провести перед мечеттю Дуйсбурга масову демонстрацію. Проте місцеві жителі не підтримали цей захід і на передвиборний мітинг правих, за даними агентства AFP, прийшли менше 350 осіб. Натомість тисячі жителів міста стали на захист мечеті.

Мусульмани подякували співгромадянам за мужність

У мітингу солідарності зі співгромадянами ісламського віросповідання взяли участь голова соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель і обер-бургомістр Дуйсбурга, християнський демократ Адольф Зауерланд.

Центральна рада мусульман у Німеччині заявила, що організована жителями Дуйсбурга акція «вселяє надію» і є однозначним доказом активної громадянської позиції у протистоянні правому екстремізму. «Ми сповнені почуття вдячності», - заявив агентству dpa генеральний секретар центральної ради мусульман Айман Мацик (Aiman Mazyek). У расизму багато проявів, і один із них - це вороже ставлення до ісламу, відзначив він.

За матеріалами Deutsche Welle

Посилання на тему:

Новини

Німецькі мусульмани відмовилися від консультацій з урядом ФРН

Уряд ФРН збирається реструктуризувати Ісламську конференцію країни

Війна з мінаретами перемістилися з Швейцарії до Німеччини

Жителі Німеччини проти заборони на будівництво мінаретів

В Німеччині з'явиться мережа ісламських банків

У німецькому парламенті рекордна кількість депутатів-мусульман

Статті

Страхи німців перед мусульманським засиллям ірраціональні - Deutsche Welle

Викладання ісламу у німецьких школах

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.