Німецькі мусульмани відмовилися від консультацій з урядом ФРН

1
МВС не включило до порядку денного майбутньої Ісламської конференції такі актуальні теми, як ісламофобія і дискримінація, або заборона на носіння хусток у школах.
12.03.2010
Оцініть статтю: 
(176 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Координаційна рада мусульман Німеччини (KRM), до якої входять п'ять найбільших ісламських організацій ФРН, відмовилася брати участь у наміченій на травень щорічній Ісламській конференції, що проводиться міністерством внутрішніх справ, повідомляє «ІсламНьюз» з посиланням на Hamburger Abendblatt.

Причиною стало рішення міністра внутрішніх справ Томаса де Мазьера відсторонити від майбутніх консультацій об'єднання Ісламська рада. Влада веде розслідування відносно головного члена Ісламської ради - організації Milli Gorus (IGMG), керівництво якої влада підозрює в ухилянні від податків і несплаті внесків до фонду соціального страхування.

У відповідь чотири інші організації, що входять разом з Ісламською радою в Координаційну раду мусульман Німеччини, оголосили про те, що бойкотуватимуть Ісламську конференцію. Мова йде про Турецько-ісламський союз (Ditib), Об'єднання ісламських культурних центрів (VIKZ), Центральну раду мусульман Німеччини (ZMD) і Об'єднання мусульман-алавітів.

Критику з боку організацій німецьких мусульман також викликав новий підхід міністра внутрішніх справ до формування списку учасників конференції. Де Мазьер наполягає на тому, щоб у консультаціях брали участь представники немусульманських організацій, критично налаштовані щодо ісламських об'єднань.

Міністерство внутрішніх справ також не включило до порядку денного майбутньої Ісламської конференції такі актуальні теми, як ісламофобія і дискримінація, або заборона на носіння хусток у школах, що викликало невдоволення ісламських організацій. Втім, остаточного рішення про відмову від консультацій з урядом мусульманські релігійні об'єднання ще не прийняли. Остаточно це питання має бути вирішене в п'ятницю, 12 березня.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Новини

Уряд ФРН збирається реструктуризувати Ісламську конференцію країни

Війна з мінаретами перемістилися з Швейцарії до Німеччини

Жителі Німеччини проти заборони на будівництво мінаретів

В Німеччині з'явиться мережа ісламських банків

У німецькому парламенті рекордна кількість депутатів-мусульман

Німецький мусульманин відстояв у суді право молитися на перервах у школі

Статті

Страхи німців перед мусульманським засиллям ірраціональні - Deutsche Welle

Викладання ісламу у німецьких школах

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.