Представництво Президента в Криму високо оцінило діяльність ісламської асоціації

1
Асоціація удостоїлася нагороди за «сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадській діяльності».
28.10.2010
Оцініть статтю: 
(306 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В.о. Постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Віктор Плакіда висловив подяку голові Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд» Ісмаїлу Кади за активну громадську роботу та благодійну діяльність у регіоні.

Асоціація удостоїлася нагороди за «сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадській діяльності», зазначається листі подяки від 26 жовтня 2010 року.

Крім того, в.о. Постійного представника Президента в Криму відзначив вагомий внесок ВАГО «Альраїд» «у надання благодійної допомоги дітям-сиротам та малозабезпеченим сім’ям».

Благодійність

Надання допомоги громадянам України незалежно від їх віросповідання і расової приналежності, а також активна громадська і культурно-освітня діяльність є одними з головних напрямків роботи Асоціації.

Так, нещодавно до початку нового навчального року ВАГО «Альраїд» за підтримки міжнародних благодійних організацій провела у Криму доброчинну акцію з роздачі теплого одягу, портфелів і комплектів шкільного приладдя дітям, позбавленим батьківського піклування.

Всього на забезпеченні Асоціації знаходиться понад 1000 дітей-сиріт, щоквартально виплачується допомога їхнім опікунам.

Допомога репатріантам

Крім того, надається суттєва підтримка розвитку національної освіти кримських татар. За активної участі Асоціації на півострові продовжується реалізація проекту «Гуманітарна допомога зі зміцнення матеріально-технічної бази шкіл із кримськотатарською мовою навчання», який здійснюється спільно з Ісламським банком розвитку та Асоціацією кримськотатарських працівників освіти «Мааріфчі». На даний час в рамках проекту відреставровано дев'ять національних кримськотатарських шкіл у різних регіонах АРК.

Реалізуються інші благодійні проекти, метою яких є забезпечення самостійності і покращення рівня життя малозабезпечених родин. Зокрема, у 2009 році Асоціацією за фінансової підтримки кувейтського Дому закяту було побудовано 150 теплиць та організовано спеціальні навчальні програми для кримськотатарських фермерів. Серед інших сільськогосподарських проектів ВАГО «Альраїд» - будівництво колодязів та надання корови для кожної малозабезпеченої сім’ї.

В рамках культурно-освітньої роботи Асоціації, за її ініціативою у Криму традиційно проводяться конференції та семінари на різні актуальні теми, зокрема присвячені міжконфесійній злагоді на півострові.

Міжнародне визнання

Ця та інша громадська робота ВАГО «Альраїд» в АР Крим та 12 інших регіонах України вже здобула міжнародне визнання. У лютому цього року Асоціація стала лареатом у номінації «Громадська діяльність» міжнародного проекту «Надбання».

Власкор.

Посилання на тему:

Кримські мусульмани: Разом відновимо історичну спадщину півострова

У школу з повною готовністю – благодіяння українських мусульман дітям-сиротам

В Криму пройшов літній мусульманський табір для дітей-сиріт

В ІКЦ м. Сімферополя обговорили досвід міжконфесійної злагоди

Проект з надання допомоги кримськотатарським школам буде продовжений

Українська мусульманська асоціація стала лауреатом міжнародної премії

Асоціація «Альраід» й Ісламський банк розвитку реалізують проект з відновлення кримсько-татарських шкіл

Діяльність закордонних організацій не веде до захоплення ісламу в Криму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.