Полтавські мусульмани взяли участь в акції з пропаганди здорового способу життя

1
«Іслам приділяє особливу увагу людському тілу й організму, і забороняє завдавати йому шкоди» - голова «Аль-Года» Мухаммед Аль-Шрафі
01.02.2010
Оцініть статтю: 
(616 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Полтавська громадська організація «Аль-Года», що об’єднує мусульман регіону, взяла участь в акції «Пропаганда здорового способу життя». Учасники акції, а це громадські організації Полтави, провели культурні зустрічі у школах міста з метою пояснити підліткам про шкоду наркотиків, алкоголю і сигарет та застерегти їх від шкідливих звичок.

В одній з місцевих шкіл голова «Аль-Года» Мухаммед Аль-Шрафі розповів учням про відношення ісламу до шкідливих звичок. «Іслам приділяє особливу увагу людському тілу й організму, і забороняє завдавати йому шкоди. А шкідливі звички, на те і є шкідливими, що шкодять людині. Якщо ж вживати алкоголь, наркотики або курити сигарети з дитинства, то це негативно вплине на ваш розвиток і може відбитися надалі на все ваше життя» - відзначив лікар за освітою д-р Мухаммед.

На одне із запитань учнів, як вберегтися від шкоди д-р Мухаммед відповів, що потрібно намагатися зайняти себе корисними справами. «У вас, у вашому віці, багато енергії, намагайтеся направити її у потрібне русло. Не пропускайте уроки у школі, відвідуйте спортивні секції, творчі гуртки і тоді у вас навіть не залишиться часу подумати про щось погане. Це головний принцип здорового способу життя».

Наприкінці зустрічі, гість розповів про діяльність організації «Аль-Года» і запросив усіх бажаючих взяти участь у заходах, спрямованих на виховання здорових і сильних підлітків.

Довідка. Громадська організація «Аль-Года» («Сайво») входить до складу Всеукраїнської Асоціації громадських організацій «Альраід».

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

Вседозволеність і аморальність - основні причини безпліддя в Україні

Новий закон спрямований на боротьбу з пияцтвом у громадських місцях

Попри новий закон, реклама тютюну та алкоголю нікуди не зникла

З 1 січня 2010 року заборонена реклама алкоголю та тютюну у друкованих ЗМІ

Асоціація батьків України вимагає вилучити з реклами пива слоган «Футбол без пива - не футбол»

В парках Тернополя не продаватимуть алкогольні напої

У Києві заборонять продавати алкоголь на вокзалах, в метро і житлових будинках

Україна стала світовим лідером за масштабами підліткового алкоголізму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.