Мистецтво об’єднає релігії на Фестивалі в Києві

Мистецтво об’єднає релігії на Фестивалі в Києві
25.02.2008
Оцініть статтю: 
(49 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

ІІІ Фестиваль релігійного мистецтва «Толерантність через красу» пройде 25–29 лютого у приміщені гуманітарного корпусу НПУ імені М.П. Драгоманова (вул. Тургенівська 8-14) в Києві. Як повідомив РІСУ відповідальний секретар Фестивалю Віталій Хромець, «мета заходу — це поглиблення міжрелігійної толерантності за допомогою розкриття та осмислення саме мистецької складової інших релігій».

Віталій Хромець також наголосив, що Фестиваль дозволяє студентам, а також іншим відвідувачам, які вивчають різні релігії, «практично ознайомитися з тим, що пропонують інші релігії власне у мистецькому плані, оцінити їх надбання у цій сфері». Він також зазначив, що є певні недопрацювання в організації заходу, зокрема, щодо інформування різних церков про умови участі. Та поряд з цим є певні здобутки — два попередні Фестивалі були одноденними, цьогорічний же захід триватиме впродовж п’яти днів, кожного дня презентуватимуть мистецтво певної релігій.

Як зазначив Віталій Хромець, організатори ставлять перед собою завдання підвищити фаховість викладу, залучаючи до роботи у заході професіоналів. Крім того, зростає зацікавленість Фестивалем як з боку фахівців, так і людей, яким цікава проблематика заходу.

Організаторами Фестивалю в цьому році виступає Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Інститут філософської освіти і науки, Кафедра культурології, Молодіжна громадська організація «Молодіжна асоціація релігієзнавців» за підтримки Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України та кафедри релігієзнавства Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Української асоціації релігієзнавців.

Відкриття фестивалю відбудеться 25 лютого — цей день буде присвячений православному мистецтву, наступний — день католицького та протестантського мистецтва на Фестивалі. Далі відвідувачі заходу зможуть ознайомитися з мистецтвом ісламу та іудаїзму. Урочисте закриття заходу пройде 29 лютого, в цей день також презентуватимуть мистецтво східних релігій.

Як повідомили РІСУ, у програмі Фестивалю — представлення музичного мистецтва, а також мистецтва танцю, літератури, лекції про місце мистецтва в різних релігіях, презентація фільмів тощо.

За матеріалами РІСУ

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.