В Катарі відкривається Музей Ісламського Мистецтва, створений по проекту знаменитого архітектора

1
Доха
04.12.2008
Оцініть статтю: 
(170 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Новий Музей Ісламського Мистецтва, створений по проекту знаменитого американського архітектора Й. М. Пея (I.M. Pei,), став ще однією вдалою спробою країни завоювати увагу міжнародної громадськості та інвесторів.

Влада еміратів Дубай і Абу-Дабі, ОАЕ, в останні десять років витратила сотні мільярдів на те, щоб перетворитися з маленьких міст у пустелі на процвітаючі міста міжнародного значення. Крім вкладень у бізнес, індустрію розваг і спорту, значну роль зіграли витрати на розвиток мистецтва і архітектури.

В Абу-Дабі незабаром відкриються філії нью-йоркського Музею Соломона Гуггенхайма і паризького Лувра. Емір Дубая планує відкрити місцевий аналог нью-йоркської «Музейної милі», що простягнулася від 5-ї Авеню і включає в себе той же Музей Гуггенхайма.

Однак катарський Музей Ісламського Мистецтва став першим серед сміливих культурних проектів, реалізованих країнами Перської затоки. П'ятиповерховий будинок музею розташований на штучному острові, піднімаючись як потужна фортеця, за півмилі від набережної в Досі, повідомляє Іслам для всіх з посиланням на iht.com.

Представники музею сказали, що Пей створював свій проект, надихнувшись зразками ісламської архітектури, у першу чергу - мечеттю Ахмеда ібн Тулуна в Каїрі, датованій IХ століттям.

«Відвідувачі зможуть переконатися, що величезне враження справляє як чудова архітектура, так і колекція, представлена в самому музеї», сказав голова Управління музеїв Катару Абдулла аль-Наджар (Abdulla al-Najjar).

Постійна експозиція музею включає книги, манускрипти, кераміку та інші стародавні предмети, привезені в столицю Катару з усього Близького Сходу, а також Індії та Іспанії. Перша тимчасова виставка під назвою «Долаючи кордони: Ісламське мистецтво в різних культурах» буде працювати до кінця лютого 2009.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Музей ісламського мистецтва готується до відкриття в Катарі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.