Голлівудський режисер знімає фільм про Салахутдіна

Голлівудський режисер знімає фільм про Салахутдіна
17.09.2007
Оцініть статтю: 
(123 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Голлівудський режисер і син всесвітньо відомого творця стрічок про історичних особистостей Ісламу Малик Аккад знімає фільм про Салахутдіна Айюбі – визволителя Єрусалиму від хрестоносців, повідомляє Дейерлер з посиланням на Islam.Ru.

В листопаді 2005 року продюсер сірійсько-американської компанії Мустафа Аккад загинув у результаті вибуху бомби в Аммані. На Близькому Сході він був відомий як творець фільмів про Іслам і арабське національне відродження. Аккад помер, не завершивши свій проект під назвою «Салахутдін».

Син загиблого кінопродюсера Малик Аккад пообіцяв продовжити роботу батька і завершити її. Більше того, він оголосив, що здатен зацікавити у своєму проекті Голлівуд після того, як зробив кіносеріал про Хеллуін. «Тепер я вільний і можу знову повернутися до роботи, не завершеної батьком», - говорить Малик.

Мустафа Аккад, творець фільмів «Пророк» (про Мухаммада, мир йому), «Лев пустелі», вважав за необхідне сприяти створенню атмосфери розуміння між мусульманами і християнами.

В розпочатому ним фільмі «Салахутдін» яскраві паралелізм і ілюзії: розвинена, добре озброєна сучасна європейська армія йде походом і підкоряє арабські землі. Автор багато в чому співвідносить події Середніх віків із нашим часом. Така історична паралель може підняти хвилю інтересу до фільму в Голлівуді.

Але комерційний успіх фільму досить сумнівний, зауважують критики. «Я знаю, який імідж арабів у Голлівуді, оскільки постійно знаходжусь тут. Він жахливий, - зізнається Малик Аккад. – В будь-якому випадку, в нас уже готові кілька сценарних планів, які пов'язані також і з політичними проблемами. Але ці сценарії в жодному разі не носять пропагандистський характер».

Протягом минулих років також неодноразово піднімалося питання, який тип актора буде найбільше відповідати образу Салахутдіна. Проводилися попередні переговори з голлівудською зіркою Шоном Коннері, який зіграв Джеймса Бонда. Але сам актор порахував, що він надто міцно закріпився у свідомості глядачів в образі Джеймса Бонда і тому не може претендувати на роль, яка потребує не менш яскравого виконавця. В одному з останніх інтерв'ю Малик Аккад говорить, що Шон Коннері може взяти участь у фільмі, але не як головний герой, а як один з персонажів.

За матеріалами Дейерлер

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.