Пауло Коельо: «Я знайшов в ісламі те, чого не зустрічав в інших небесних релігіях»

Пауло Коельо: «Я знайшов в ісламі те, чого не зустрічав в інших небесних релігіях»
31.01.2008
Оцініть статтю: 
(37 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Відомий бразильський письменник Пауло Коельо (Paulo Coelho) заявив: «Я знайшов в ісламі те, чого не бачив в інших небесних релігіях».

За повідомленням дубайського телебачення, Пауло Коельо, який перебуває в ОАЕ, підтвердивши той факт, що він черпав натхнення у традиціях і вченні ісламу, додав, що в небесному писанні мусульман, Корані, його увагу привернули такі моменти, як поклоніння Богу, повага до всіх пророків і прагнення до хорошого життя для всіх людей.

З урахуванням популярності його твору «Алхімік» в ісламських країнах Коельо заявив: «Я вивчав Коран і релігійну літературу і написав цей роман на основі своїх досліджень. Я закликаю західних учених і еліту вивчати Коран, ідеологічну спадщину мусульман, і сприяти подоланню протиріч між Заходом і Сходом».

У травні 2000 р. Пауло Коельо приїхав до Ірану і став першим з 1979 року немусульманським письменником, що відвідав країну в рамках офіційного візиту. Його запросив Міжнародний центр діалогу між цивілізаціями. Пауло Коельо став також і першим немусульманським письменником, що одержав гонорар за видання своїх книг у цій країні.

Коельо, який народився в Ріо-де-Жанейро, використовує свою міжнародну популярність для боротьби з бідністю і надає допомогу через інститут, який сам заснував. Він також є прихильником ідеї культурного різноманіття. Коельо втілює ці ідеї шляхом своєї праці в ЮНЕСКО в якості Спеціального консультанта з міжкультурного діалогу і духовного зближення.

ЮНЕСКО обрав Коельо «послом діалогу між культурами» в 2008 році.

За матеріалами Дейерлер, Сoelho.ru, Еthnomir.ru

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.