Про кримських татар знімуть художній фільм голлівудського рівня

1
«Ми хочемо зняти художній фільм про кримських татар голлівудського рівня. Це буде історична стрічка», - Ролан Кашка
05.02.2010
Оцініть статтю: 
(295 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Кримськотатарська громадська організація «Джемаат» м. Новоросійськ Краснодарського краю (Росія) планує зняти повнометражний художній високобюджетний фільм про історію кримських татар. Про це інформагентству QHA розповів голова «Джемаат» Ролан Кашка.

Він відзначив, що фільм буде покликаний розповісти усьому світу правдиву історію цього народу з багатовіковими традиціями. Зараз організація розробляє програму проходження конкурсу на кращий сценарій до фільму. До фінансування проекту будуть залучатися спонсори.

У середині лютого поточного року для вирішення організаційних завдань проекту члени організації «Джемаат» приїдуть у Крим, де зустрінуться із кримськотатарськими молодіжними організаціями й обговорять із ними ідеї створення фільму.

«Ми хочемо зняти художній фільм про кримських татар голлівудського рівня. Це буде історична стрічка. Зараз ми обмірковуємо сценарій і проводимо переговори з режисерами. На жаль, серед нашого народу мало хороших сценаристів, які пишуть якісні сюжети. Але ми проведемо конкурс на кращий сценарій, і його переможець одержить гонорар», - розповів Кашка.

Коли фільм вийде у світ поки не уточнюється, але в організації дуже сподіваються, що знімальні роботи почнуться найближчим часом.

Відзначимо, що у минулі вихідні «Джемаат» відзначив річницю від дня свого заснування. За інформацією QHA, це молода, але активна організація, яка займається об'єднанням кримських татар, що проживають у Краснодарському краї, проводить культурні заходи, спрямовані на відродження мови, традицій і звичаїв кримських татар регіону.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Оголошено конкурс на кращий сценарій повнометражного фільму про депортацію 1944 р.

Кримські татари: привітне обличчя ісламу

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.