Рукописний Коран включать до Державного списку унікальних книжок КНР

1
Найдревніший у Китаї рукописний Коран складається з 867 сторінок.
17.02.2009
Оцініть статтю: 
(191 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Центр охорони древніх книг провінції Цинхай (Північно-Західний Китай) подав заявку щодо включення 87 стародавніх книг, серед яких найдревніший у країні рукописний Коран, до Державного списку цінних древніх книг. Заявку розглядає Державний центр охорони древніх рукописів та книг.

Як повідомляє Міжнародне радіо Китаю, до цього списку можуть потрапити лише рукописні чи друковані книги до 1912 року, які мають важливе історичне та культурне значення.

Найдревніший у Китаї рукописний Коран (двотомник арабською мовою), який зберігається у мечеті "Цзецзи" Сюньхуа-Саларського автономного повіту провінції Цинхай складається з 867 сторінок. Палітурка цього Корана виготовлена з коричневого телячого пергамену. Як повідомили у місцевому Управлінні охорони культурної спадщини, цей екземпляр священної книги мусульман створений у період 8-13 ст. Одночасно існує версія, що книгу завезли до Китаю 700 років тому під час переселення з Центральної Азії на схід предків саларів - тюркомовного народу, що сповідує іслам суннітського толку.

В 1954 р. цей рукописний Коран експонувався на міжнародній виставці у Сирії. Для зберігання священної книги у мечеті "Цзецзи" зведено павільйон, побудований на кошти, які пожертвували місцеві жителі.

До переліку 87 старовинних книг також входить Трипітака 1000-річної давнини.

За матеріалами Міжнародного радіо Китаю

Посилання на тему:

В Китаї завершився національний конкурс читців Корану

В Китаї виявлений Коран часів династії Мін

Найдавніший в Китаї Коран покажуть публіці

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.