У Криму розвивають інтелектуальний потенціал молоді

У Криму розвивають інтелектуальний потенціал молоді
14.12.2011
Оцініть статтю: 
(134 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

10 грудня в Ісламському культурному центрі ВАГО «Альраїд» міста Сімферополь під егідою громадської організації «Емель» пройшов молодіжний чемпіонат Криму по «своїй грі» і «ерудит-квартету».

За підсумками його проведення стало зрозуміло, що за минулий рік молодіжний інтелектуальний рух виріс і зміцнів, як за рахунок загальної кількості учасників, так і за рахунок розширення спектра представлених на ньому навчальних закладів.

«Своя гра» - кожен за себе

У «Своїй грі» - індивідуальному інтелектуальному змаганні - взяли участь 15 гравців. На цей раз були представлені не тільки сімферопольські ВНЗ; завдяки участі кримчан, учнів за межами півострова, на турнірі були присутні студенти Одеського національного університету ім. Мечникова та Львівського національного університету ім. Івана Франка.

За підсумками гри перше і друге місця знову дісталися їх минулорічним володарям. Олег Рябошапко (ТНУ) за підсумками цього року є вже двократним чемпіоном Криму; наймолодший учасник, студент першого курсу ОНУ Єгор Кузьменко, вдруге став срібним призером змагання. На третю сходинку п'єдесталу піднявся студент НАПКБ Кирило Леоненко.

«Ерудит-квартет»

Ерудит-квартет серед молодіжних команд проводився в Криму вперше. Він являє собою командний варіант своєї гри, в якій гравці команд по черзі відповідають на питання, розбиті по темам.

У цьому змаганні переможцем стала команда єврейського центру «Хесед Шимон» - Кінор Халом Гілель.

Друге місце зайняли студенти історичного факультету ТНУ. Це був перший їх досвід участі в змаганнях всекримського масштабу, і цілком гідний: практично всю гру «історики» йшли нарівні з лідером, і лише на фінішній прямій припустилися кількох фатальних помилок.

Третє місце зайняла команда Юпітер, представлена ​​студентами відразу декількох ВНЗ: ТНУ, ТГЕІ, КДМУ ім. Георгіївського.

Муслім Дервішів,
Сімферополь

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.