У Сімферополі збудують соборну мечеть

У Сімферополі збудують соборну мечеть
У Сімферополі збудують соборну мечеть
20.02.2007
Оцініть статтю: 
(66 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

На нараді в Сімферопольській міській раді під головуванням голови міста Геннадія Бабенка обговорювалося питання про будівництво в місті комплексу Cоборної мечеті.

В обговоренні брали участь голова Меджлісу, народний депутат України Мустафа Джемільов, голова Духовного управління мусульман Криму Еміралі Аблаєв, координатор благодійної турецької програми в Криму Саліх Полат, представники Республіканського комітету із земельних ресурсів Криму.

У липні 2004 року Сімферопольська міськрада погодила Духовному управлінню мусульман Криму (ДУМК) місцерозташування земельної ділянки площею 2,7 гектара для будівництва комплексу соборної мечеті й видала дозвіл на розробку технічної документації з відведення цієї земельної ділянки в оренду. Але у зв\'язку з тим, що в 2006 році вступив у силу новий Лісовий кодекс, проект відведення ділянки землі для будівництва соборної мечеті потребує узгодження із Сімферопольською міськрадою, Радою міністрів і Верховною радою автономії, а також затвердження Кабінетом міністрів України.

До 9 березня група архітекторів представить ескізно-технічний проект комплексу соборної мечеті, який затверджуватиметься архітектурно-містобудівними радами Сімферополя й Автономної Республіки Крим.

Як заявив Бабенко, питання про відведення земельної ділянки для будівництва комплексу соборної мечеті буде включено до порядку денного сесію міської ради до 15 березня.

Повідомила щоденна інтернет-газета \"Оглядач\"

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.