В Криму створена Федерація кримськотатарської національної боротьби "Куреш"

В Криму створена Федерація кримськотатарської національної боротьби "Куреш"
В Криму створена Федерація кримськотатарської національної боротьби "Куреш"
26.12.2008
Оцініть статтю: 
(151 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

В Сімферополі відбулася установча конференція зі створення Федерації кримськотатарської національної боротьби "Куреш" на базі Кримського інженерно-педагогічного університету (КІПУ).

Відкрив установчу конференцію заступник голови Республіканського комітету АРК з фізичної культури і спорту, заслужений тренер України Джафер Бекіров під звуки кримськотатарського національного гімну і державного гімну України. Прочитав молебень Муфтій Криму Хаджі Еміралі Аблаєв.

Виступили з привітаннями і побажаннями успіхів у роботі Федерації перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров, ректор КІПУ, професор Февзі Якубов, дворазовий чемпіон світу і чемпіон Олімпійських ігор з греко-римської боротьби Рустем Козаков, перший заступник голови Ради міністрів АРК Азіз Абдуллаєв, майстер спорту СРСР з боротьби самбо і дзюдо Сейдамет Яг'яєв та інші.

"Ми докладемо всі зусилля, щоб національна боротьба «Куреш» відродилася в Криму і стала головним стрижнем на шляху виховання всіх людей добру", - відзначив Рефат Чубаров.

За словами Азіза Абдуллаєва, це - "один з найважливіших днів для кримськотатарського народу, свято повернення історії, культури і силового духу нашого народу".

"Я впевнений, що кожна кримськотатарська родина рада цій події, а всім організаторам даного заходу і Федерації - низький уклін", - відзначив у ході свого виступу перший віце-прем'єр.

Він також додав, що перед Федерацією національної боротьби «Куреш» стоїть багато завдань, і Рада Міністрів, Комітет з фізичної культури і спорту, центральний і регіональний меджліси нададуть посильну допомогу у виконанні поставлених завдань і цілей.

В рамках заходу відбулося утвердження Уставу Федерації кримськотатарської національної боротьби «Куреш», вибори статутних органів Федерації.

Президентом Федерації обраний Рустем Козаков, першим віце-президентом - Джафер Бекіров, віце-президентом - секретарем Федерації призначений Сейдамет Яг'яєв.

Також у рамках проведення установчої конференції відбулася презентація методичного посібника з кримськотатарської боротьби «Куреш». Авторами посібника стали доцент кафедри фізичного виховання КІПУ Бахтияр Асанов, Джафер Бекіров і Сейдамет Яг'яев.

В ході заходу пройшли показові бої курешистів Криму.

За матеріалами Crimean.org

Посилання на тему:

Кримськотатарські спортсмени проявили ініціативу відродження національної боротьби «Куреш»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.