Застиглі в акварелі «Пейзажі Криму»: виставка відомого українського художника-мусульманина в Києві

Застиглі в акварелі «Пейзажі Криму»: виставка відомого українського художника-мусульманина в Києві
03.12.2011
Оцініть статтю: 
(678 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

З 3 по 15 грудня в Києві відбудеться виставка відомого українського художника-аквареліста Алі Мухаммада (Каленчука Олега Петровича). Як повідомила прес-служба Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд», за підтримки якої пройде захід, на виставку в Будинку вчителя (вул. Володимирська, 45-а) запрошуються всі бажаючі.

Цінителі акварельного живопису зможуть своїми очима побачити роботи цього талановитого художника щодня (крім неділі) з 11:00 до 18:00. Вхід на виставку вільний.

Український художник, що прийняв Іслам, народився в 1954 році у Сімферополі і з малих літ почав учитися малюванню - спочатку в художній школі, потім у різних вчителів.

Він почав самостійну професійну діяльність в 1987 році, а в 1994 його картини вже виставлялися в московському Будинку художника на Арбаті.

Цей період став розквітом його творчості: Олег Петрович прийняв Іслам, і почав у своїх роботах оспівувати велич Творця через Його творіння, підписуючи картини як Алі Мухаммад.

Його техніка нагадує одночасно класиків, імпресіоністів, японських чи китайських майстрів із привнесенням чогось зворушливо-дитячого, безпосереднього і чистого.

Шестиразова участь у «Бієнале камерної акварелі Криму», що проводиться Сімферопольським художнім музеєм, принесла художнику два призи глядацьких симпатій і два дипломи першого ступеня. Його роботи виставлялися в Кримськотатарському музеї, у 2006 році відбулася його персональна виставка у відділенні Спілки художників України у Сімферополі.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.