Споживачів продукції халяль в Україні закликали до пильності

1
Колектив центру вирішує питання про додатковий захист бланків, які зможуть убезпечити покупців від підробок
1
Зразок сертифікату відповідності нормам Шаріату
1
1
07.11.2013
Оцініть статтю: 
(149 оцінки)
oleg
Зображення користувача oleg.

У зв'язку з появою на українському ринку підробленої халяль-продукції ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ Халяль «АЛЬРАІД» на своєму офіційному сайті закликав бути уважними споживачів продукції, що відповідає нормам шаріату.

Зокрема, на сайті йдеться про те, що останнім часом з Криму від реалізаторів продукції халяль стала надходити інформація, що з'явилися нові види ковба , сертифіковані самим центром. Тому колектив центру досліджень та сертифікації звернувся на своєму сайті з спростуванням даної інформації, заявивши, що за останній час (на 6 листопада 2013 року) жоден виробник ковбасної продукції сертифікацію не проходив. Крім того, з представниками центру можна зв'язатися за вказаними на сайті координатами.


На сайті зазначено, що підприємці, які закуповують продукцію, підробку запідозрили через низьку якість паперу, сумнівної печатки та захисних елементів на «сертифікаті».


На даний момент колектив центру вирішує питання про додатковий захист бланків, які зможуть убезпечити покупців від підробок, а поки звертає увагу, що на сайті є інформація про всіх сертифіковані виробників і продукти, і якщо якийсь виробник або продукт в переліку не вказаний — сертифікацію він не проходив.


На сьогодняшній день серед виробників м'яса, птиці та продукції з цієї сировини центр сертифікував тільки курятину ТМ «Наша Ряба», а також яловичину і телятину ПАТ «Козятинський м'ясокомбінат».


У Донецьку відкрили «Маркет «Halal»


Яловича тушкованка «халяль» від ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат»: за наявності попиту об’єм виробництва буде збільшено


Кримчанам запропонували халяльний відпочинок у Туреччині

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.