На Черкащині випускають халяльні бублики

На Черкащині випускають халяльні бублики
©️ІнфоМІСТ
На Черкащині випускають халяльні бублики
©️ІнфоМІСТ
На Черкащині випускають халяльні бублики
На Черкащині випускають халяльні бублики
31.05.2018
Оцініть статтю: 
(479 оцінки)
editor
Зображення користувача editor.

Підприємства харчопрому в Україні відстежують споживчий попит та уподобання. Все більше й більше виробників враховують наявність такої категорії потенційних покупців, як мусульмани, тому піклуються про те, аби послідовники ісламу не хвилювалися через вміст та технологію приготування тих чи інших продуктів.

Як повідомляє «ІнфоМІСТ»,  у невеличкому місті Ватутіне на Черкащині працює завод, який менш ніж за рік роботи встиг не лише завоювати своє місце серед національних маркетів, а й знайти іноземних партнерів. На сьогодні «Комбінат баранкових виробів» випускає пряники, кілька видів бубликів і соломку, а також кондитерські ласощі. У подальшому хочуть розширити асортимент. Наприклад, випускати не лише солодку сушку, а й солону. Зараз підприємство монтує експериментальну лінію, на якій почне випускати снеки з різними добавками. Кажуть: попит породжує пропозицію. На місяць «КБВ» випускає близько 300 тонн продукції. Планова потужність — близько 800 тонн.

— Маємо сертифікат «Халяль», тобто нашу продукцію можуть їсти мусульмани, — зокрема, каже директор «Комбінату баранкових виробів» Микола Шабельник, — Зараз ідемо до отримання сертифікату IFS, який потрібен для закордонних мереж. Поки лише готуємось до цього. Це — дуже велика праця.

«КБВ» збудували на місці давнього підприємства «Ватутінський хлібопродукт». Нові власники, що викупили територію, по суті звели повністю новий цех та купили туди сучасне обладнання, інвестувавши більше 200 млн грн. Продукцію підприємства можна знайти в усіх мережах на території України, а також і далеко поза її межами. На експорт іде близько 40% товару.

 

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.