На шляху великих змін

На шляху великих змін
15.06.2016
Оцените статью: 
(2649 оцінки)
Мухамед-Али Сул...
Зображення користувача Мухамед-Али Сулайманов.

Ми живемо в епоху, коли одній людині під силу «змінити світ», «підкорити собі мільярди», як це зробили творці Facebook, Apple або Google. Настали часи найбільших перетворень. Сьогодні мале відразу може стати великим, а те, що тривалий час вважалося великим, навпаки, стає малим.

При цьому світ, що перетворився у клубок соціально-економічних і духовно-психологічних проблем, задихається від спазмів невирішених питань. І рішення багатьох важливих завдань лежить у площині соціально-гуманітарних досліджень.

Що робити? Почати з найголовнішого, а саме морального та інтелектуального виховання суспільства!

Уявіть, що ми всі: від педагога до громадського діяча, від бізнесмена до вченого − займемося вихованням майбутнього покоління. Знайдемо, виростимо і виховаємо з народу плеяду нових інтелектуалів і геніїв, таких як Толстой, Ейнштейн, Гаспринський, Мандела, Джобс або Кант.

Сьогодні необхідно об’єднати бізнес і науку − це те, що зробив свого часу Західний світ. І якщо ми втілимо це в життя, то наш педагог і вчений буде успішним і самодостатнім, а підприємець знайде великі цілі, ідеї та глобальне мислення, що не обмежується бізнесом та економікою. Наша інтелігенція почне мислити у світових масштабах. Це може породити проекти і справи міжнародного значення.

Народ, який не розвиває інтелектуальну думку, може бути тільки інструментом та іграшкою в руках чужих ідеологів. Він може мати олігархів, але не мати культури національного бізнесу і власних цінностей. Таке суспільство схоже на сухий пелюсток на вітрі в осінню погоду. Нація ж, яка не жалкує грошей, часу і ресурсів на шляху до освіти і виховання майбутніх вчених, мислителів і лідерів, має всі шанси на велике майбутнє. І як ми виділяємо кошти на прожиток, навчання, виховання своїх дітей, так само ми зобов’язані витрачати свої гроші на національну науку, педагогіку і громадську думку. Бо якщо ми не виховаємо вчених і фахівців, гідних XXI століття, то не вженемося за світом і будемо приречені ходити з простягнутою рукою.

Чітка і цілком реальна мета, яку потрібно повторювати, як мантру, і поетапно йти до неї, крок за кроком:

Необхідно попри все виростити нову плеяду високоморальних інтелектуалів у сфері пошуку шляхів вирішення соціально-економічних та духовно-психологічних проблем людства, готових кинути виклик майбутньому!

І якщо ми досягнемо успіху в цьому, то інше зроблять вони…

Джерело: CRIMEAN TATARS 

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.