Глобальний ісламський культурний проект стартував у Дубаї

1
Мета проекту - поширення ісламської культури в усіх сегментах суспільства на місцевому та глобальному рівні, незважаючи на культурно-мовні відмінності.
07.01.2011
Оцініть статтю: 
(173 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У вівторок, 4 січня, Управління Дубаю з релігійної та благодійної діяльності (AICAD) оголосило про початок реалізації глобального ісламського культурного проекту під назвою «Моя релігія - моя індивідуальність».

Помічник директора управління доктор Омар Мохаммед аль-Хатіб (Omar Mohammed Al Khateeb) сказав: «Мета проекту - поширення ісламської культури в усіх сегментах суспільства на місцевому та глобальному рівні, незважаючи на культурно-мовні відмінності».

«У ході дворічного проекту планується підвищити рівень поваги до культурних цінностей ісламу в усіх сферах і галузях знань», - повідомила директор проекту Іман Ісмаїл Абдалла (Iman Ismael Abdallah).

За задумом організаторів, кампанія охопить усі аспекти, «що роблять наше життя відповідним до ісламу та узгоджуються з навколишнім середовищем».

За словами Іман Абдалли, «люди, особливо молодь, повинні добре розбиратися у своїй релігії, питаннях охорони природи і здоров'я, життя суспільства та економіки, вміти жити в багатонаціональному середовищі. Що краще людина розуміє культурні цінності ісламу, то легше їй поважати інші культури та жити у гармонії з ними, не втрачаючи найважливіших ісламських цінностей».

Директор Школи сучасних знань, яка також бере участь у проекті, Джессіка Гріффін (Jessica Griffin) сказала: «Один із способів зберегти релігійну самобутність - це заохочувати дітей до знання арабської мови, мови Корану та ісламських традицій, вивчення Корану в ранньому віці, тому що ця книга має першочергове значення для кожного мусульманина».

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Багаті традиції ісламської вишивки представлені на виставці в Абу-Дабі

В Абу-Дабі проходить виставка унікальних творів ісламського мистецтва

У Дубаї з'явиться парк Корану

В Дубаї збудують найбільший музей Пророка ісламу

За шість тижнів виставку «Ісламське мистецтво» в Абу-Дабі відвідали понад 30 тис. чоловік

В Абу-Дабі проходить виставка, присвячена ісламській історії



Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.