Розпочалася робота над першим у Великобританії рукописним Кораном

1
Creative Colours обрала відомого каліграфа Сабаха Арбіллі, якому випала честь у присутності трьохсот глядачів доторкнутися до пергаменту і написати першу сторінку Корану
18.06.2010
Оцініть статтю: 
(361 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Творча організація Creative Colours увійде в історію завдяки своєму новому дивовижному проекту - створення першого у Великобританії рукописного Корану.

Прагнучи зберегти священну традицію і познайомити з нею сучасне суспільство, Creative Colours обрала відомого каліграфа Сабаха Арбіллі (Sabah Arbilli), якому випала честь у присутності трьохсот глядачів доторкнутися до пергаменту і написати першу сторінку Корану.

У найближчі два роки Сабах буде продовжувати займатися проектом, мета якого - пробудити інтерес до прекрасного мистецтва каліграфії, пише «Іслам для всіх» з посиланням на menmedia.co.uk.

Художнику потрібно написати 609 сторінок, по одній сторінці в день. Він буде працювати у стилі «накш».

Виконавчий директор Creative Colours Шахіда Ахмед (Shahida Ahmed) сказала: «Ми хочемо з красою і благочестям написати слова, відкриті нашому улюбленому пророкові Мухаммаду (мир йому!), й оживити мистецтво каліграфії в Британії».

«Британські художники з Південної Азії та Близького Сходу можуть зробити великий внесок за допомогою мистецтва, тому що це інструмент діалогу, єднання і миру, так як і Альгамбра і Тадж Махал, будучи створені мусульманами, стали надбанням усього світу», - каже вона.

Творча група поставила собі за мету виготовити Коран, написаний і переплетений вручну на матеріалі ручної роботи. Готовий Коран буде перевірений на автентичність колегією ісламських вчених.

Хід проекту буде документуватися через відео-та фотозйомки, а також Інтернет-звіти та семінари, які дозволять простежити процес створення Корану.

Коран буде видано в 30 екземплярах, призначених для спонсорів проекту.

По завершенні роботи перший британський Коран виставлятиметься в музеях, галереях, клубах громади по всій Великобританії.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Бієнале арабської каліграфії відбудеться в Катарі

Катарський Мусхаф відроджує традиції ісламської каліграфії

Культура Ісламу: Арабське письмо

Каліграфічна картина з аятами Корану встановила рекорд на аукціоні Christie's

Перший крок до відродження мистецтва каліграфії у Криму

Всесвітній конкурс каліграфів відроджує класичне мистецтво письма

В індійському музеї буде виставлений унікальний Коран трьохсотрічної давнини

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.