У Римі відкрився тиждень ісламської культури

1
Мечеть у Римі
26.05.2011
Оцініть статтю: 
(377 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

На період з 23 по 31 травня Рим став місцем проведення Тижня ісламської культури в Італії. У ці дні в італійській столиці пройдуть виставки, з'їзди, фільми, присвячені культурі її середземноморських сусідів, зокрема Марокко, Тунісу і Йорданії.

Організатори просвітницького марафону - влада столиці, місцевий Ісламський культурний центр і головна мечеть Риму - вважають його «можливістю краще познайомитися з великою ісламською цивілізацією, поглибити міжнародний і міжрелігійний діалог».

«Приклад для інших європейських столиць»

«Я запрошую всіх італійських громадян прилучитися до ісламської культури, щоб краще її зрозуміти, тому що властива італійській нації віра дозволяє нам поважати інші нації», - сказав мер Риму Джанні Алеманно (Gianni Alemanno) під час відкриття культурного заходу.

«Мирне співіснування засноване на розумінні інших народів, і шляхом подібного культурного обміну можуть бути знайдені точки дотику», - додав він.

«Ми сподіваємося, що наша здатність встановлювати контакти й налагоджувати співпрацю послужить прикладом для інших європейських столиць», - сказав голова ісламського культурного центру Риму Абделла Редуане (Abdellah Redouane).

Експозиції, підготовлені за участю Ісламської організації з питань культури й освіти ISESCO, будуть представлені в основних музеях італійської столиці, зокрема, у музеї Капітолія, «Вітторіано», Виставковому палаці, а також головній мечеті.

24 травня в мечеті проходить конференція на тему «Релігія і демократія». У ній беруть участь мер Риму, головний рабин міста – він відвідує мечеть удруге – Ріккардо Ді Сегні (Riccardo Di Segni), єпископ Маццара дель Валло (Mazzara del Vallo), високопоставлені особи з Тунісу і Марокко.

Посилання на тему:

Душанбе став столицею ісламської культури на азіатському континенті

В Римі проходить конференція з питань ісламу в Європі

Світло зі Сходу. Європейський Ренесанс як породження мусульманської культури

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.