Українська книга - на престижній виставці книжкової продукції Середнього Сходу

1
Гідне місце серед інших учасників виставки займає Національна експозиція «Книги України», організована спільними зусиллями Посольства України в Ірані та Держкомтелерадіо
14.05.2011
Оцініть статтю: 
(254 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Національна експозиція «Книги України» представлена на одному із найбільших та найавторитетніших щорічних виставкових заходів у сфері видання та розповсюдження книжкової продукції на Середньому Сході – ХХІV міжнародній Тегеранській книжковій виставці (МТКВ), що проходить з 4 по 14 травня у столиці Ісламської Республіки Іран, місті Тегерані. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

Цього року свою книжкову та поліграфічну продукцію презентують 2338 іранських видавництв та 1614 видавництв з 67 країн світу.

Участь у церемонії відкриття книжкової виставки взяли президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, міністр ісламської культури і орієнтації Мохаммад Хосейні, інші високопоставлені особи, а також представники Посольства України в Ірані.

«Книги України»

Гідне місце серед інших учасників виставки займає Національна експозиція «Книги України», організована спільними зусиллями Посольства України в Ірані та Держкомтелерадіо.

Для експонування українських книг організаційний комітет ХХІV МТКВ надав на паритетних умовах обладнану виставкову площу розміром 6 кв.м. Посольство України в ІРІ забезпечило художньо-декоративне оформлення стенду, встановило чергування працівників дипломатичного представництва на експозиції.

Національна експозиція України налічує близько 45 книг видавництв «Астропринт», «Веселка», «Грані-Т», «Каменяр», «Картографія», «Кріон», «Либідь», «Світлини», «Ярославів вал» та видавничих центрів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київського національного лінгвістичного університету, Європейської школи кореспондентського навчання та ін.

Ісламська експозиція

У програмі виставки особливе місце займає експозиція, присвячена ісламській тематиці.

Зокрема, ліванські видавці презентували вісім ошатних видань книг Священного Корану та релігійних досліджень, вперше опублікованих Перським Інститутом «Тафсир е Джаван» (букв. «тлумачення для молоді»), одним з авторів та спонсорів якого є директор Інституту пан Мухаммад Бітсуні.

Окрема увага - статусу жінки в ісламському світі

Під егідою Міністерства культури та ісламської орієнтації Ірану, Будинку Книги та за сприяння іранського видавництва Імама Садека (AS) на виставці відкрито павільйон, присвячений статусу і положенню жінок в ісламському світі згідно зі вченням Корану.

Саме тут жінкам-учасникам книжкової виставки презентують кілька назв творів на тему вивчення Божественної думки щодо ролі та обов’язків жінок в ісламському суспільстві. Окрім цього всі бажаючі можуть придбати за зниженою ціною збірку під назвою «Становище жінок», до якої увійшли екстракти з трьох книг загиблого іранського філософа Шахіда Мортези Мотарі про положення і роль жінок в ісламі, а саме: «Система прав жінок в ісламі», «Сексуальна етика в Ісламському світі та на Заході» і «Питання про хіджаб». Антологія вченого також доступна на DVD.

«Міністерство культури та ісламської орієнтації Ірану вирішило надати гранти будь-якому видавництву, які сприяють підтримці порядності і хіджабу у суспільстві, – заявив Міністр Сайед Мухаммад Хусейні на прес-конференції. Наша мета – заохочення релігійного і культурного розуміння».

Пан Міністр зауважив, що міністерство буде надавати підтримку для таких робіт, що допомагають мотивувати людей в суспільстві робити добрі справи, захищають порядність.

За матеріалами прес-служби Держкомтелерадіо

Посилання на тему:

Новини

У Києві пройде Тиждень культури і мистецтв Ісламської Республіки Іран

Сергій Тігіпко: Співробітництво України з Іраном має великий потенціал

Українські журналісти отримали нагороди на Міжнародному конкурсі радіопрограм в Ірані

Виставка марок Ісламської Республіки Іран пройде на київському головпоштамті

Статті

Що громадяни України знають про Ісламську Республіку Іран?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.