«Живі історії Криму» повідають про долі народів

1
Під час презентації виставки «Живі історії Криму» учасники матимуть змогу поспілкуватись з носіями усних історій
07.10.2013
Оцініть статтю: 
(276 оцінки)
oleg
Зображення користувача oleg.

Наступного тижня в Криму мають намір провести презентацію виставки усних історій «Живі історії Криму». Незвичайна виставка відкриє сторінки історії як окремих людей, так і народів, представниками яких є оповідачі.

Виставка «Живі історії Криму» підготована на основі зібраних життєвих історій мешканців Криму, які представляють понад 20 різних етносів та національностей. Збір та опрацювання усних історій здійснювався волонтерами протягом літа 2013 р. в межах проекту «Україна активна: жива історія поколінь», який впроваджувався спільними зусиллями МГО «Основи свободи», РЦЦ «Топ-Кая», а також Сімферопільським Клубом молодих лідерів у партнерстві з КРУ «Етнографічний музей» за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Як повідомляється на сторінці проекту, все літо активісти збирали історії безпосередньо з вуст кримчан, які дуже різноманітні в своїх народностях і культурах. Так серед оповідачів виявилися представники молдаван, греків, болгар, чувашів, мордви, білорусів, естонців, караїмів.


Під час презентації виставки «Живі історії Криму» учасники матимуть змогу поспілкуватись з носіями усних історій, історії яких стали частиною експозиції, а також волонтерами проекту, які брали участь у проекті. Передбачається також дискусія на тему практичних аспектів усної історії.


Подібний захід, під назвою «Жива бібліотека», вже проводили в декількох містах України. Цей спосіб ознайомлення людей з багатокультурним і багатонаціональним суспільством нашої країни показав себе з кращого боку.


Виставка «Живі історії Криму» відбудеться 14 жовтня 2013 приміщенні КРУ «Етнографічний музей» за адресою: вул. Пушкіна 18, м. Сімферопіль. Початок о 13.00.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.