2010 - Міжнародний рік зближення культур

2010 - Міжнародний рік зближення культур
05.01.2010
Оцініть статтю: 
(102 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Генеральна Асамблея ООН проголосила 2010 рік «Міжнародним роком зближення культур» і доручила ЮНЕСКО організувати у міжнародному масштабі проведення Міжнародного року зближення культур із залученням усіх держав світу, найбільш впливових міжнародних урядових і неурядових організацій, видатних діячів культури, освіти і науки.

Як повідомляє IslamRF з посиланням на unesco.org, раніше, у жовтні 2009 року ЮНЕСКО оприлюднила доповідь, відповідно до якої, необхідно терміново інвестувати у проекти в області культурного різноманіття й міжкультурного діалогу. На думку експертів ЮНЕСКО, інвестори, що фінансують проекти в області культурного різноманіття, будь то управління, підготовка кадрів чи маркетинг, можуть отримати від цього економічну вигоду.

У документі пропонується створити «Всесвітню обсерваторію культурного різноманіття, покликану відслідковувати наслідки процесу глобалізації», виробити «національні механізми контролю за політичними рішеннями, що стосуються культурного різноманіття», а також - «здійснювати державну лінгвістичну політику, спрямовану на збереження лінгвістичного різноманіття і на підтримку багатомовності».

Доповідь пропонує також нові стратегії, здатні сприяти міжкультурному діалогу, покликані актуалізувати зміст освіти, боротися зі стереотипами у ЗМІ, допомагати обмінам художньою продукцією і творчими колективами.

За матеріалами IslamRF

Посилання на тему:

ІСЕСКО б'є на сполох у зв'язку зі зносом «Ізраїлем» древньої мечеті

ЮНЕСКО закликає зупинити розкопки поблизу Аль-Акси

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.