Загальновідомий для мусульман факт викликав сенсацію у світовій науці

1
«Ми встановили, що хід мислення дитини включає інтуїтивну віру у надприродне», - заявив керівник досліджень професор Брюс Худ.
10.09.2009
Оцініть статтю: 
(178 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Справжню сенсацію у світових наукових і інтелектуальних колах викликало відкриття вчених із британського Брістольського університету, коли вони встановили, що сучасна людина народжується з вірою у Бога. Про їхні дослідження повідомляє лондонський щотижневик «Санді таймс».

«Ми встановили, що хід мислення дитини включає інтуїтивну віру у надприродне», - заявив керівник досліджень професор Брюс Худ.

Однак про цей феномен було відомо щонайменше півтора тисячоліття тому, пише IslamNews.ru.

У Священному писанні ісламу – Корані - відкриття, зроблене недавно англійськими вченими, описується наступним чином: «Зверни свій лик до релігії, сповідуючи єдинобожжя. Така вроджена якість, з якою Аллах створив людей. Творіння Аллаха не підлягає зміні. Така істинна віра, але більшість людей не знають цього» (Коран, 30:30).

У відомому хадисі пророка Мухаммада, який приводить Абу Хурайра, сказано: «Кожна дитина з'являється на світ з природженою вірою у Бога».

Віра в Бога - першопричина сучасної цивілізації

Протягом століть великі світові теологи і філософи намагалися довести або спростувати існування Всевишнього. Однак звичайна логіка виявилася неспроможною відповістити на дане запитання, яке було оголошене сучасною наукою ірраціональним.

Новітні дослідження наукового колективу із Брістоля показали, що без віри у Бога ні Homo Sapience, ні сучасне суспільство не могли б з'явитися, пише сайт «Релігія в Україні».

На думку фахівців, на зорі людства ті групи людей, які вірили у Всевишнього, у справедливість і упорядкованість світоустрою, створювали міцніші соціальні зв'язки і тим самим підвищували рівень своєї виживаності. Саме вони заклали основи сучасної цивілізації і дали їй імпульс розвитку.

Відповідно племена і групи людей, позбавлені поняття і віри у Бога, розпадалися і зникали, не залишивши після себе слідів.

За матеріалами «Релігія в Україні» і IslamNews.ru

Посилання на тему:

Аморальність політики. Духовна катастрофа сучасного світу

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.