Триває процес запровадження халяльного харчування у Збройних Силах

Триває процес запровадження халяльного харчування у Збройних Силах
Військові отримують халяльне харчування
03.05.2025
Оцініть статтю: 
(4 оцінки)
Oksana_R
Зображення користувача Oksana_R.

​Міністерство оборони України затвердило оновлену технічну специфікацію на добовий польовий набір продуктів, додавши в неї халяльні та кошерні сухпайки. Про це повідомляє офіційний сайт відомства. 

Це рішення стало одним з етапів, що розв’язує питання з забезпеченням харчування військовослужбовців відповідно до релігійних потреб.​ Воно набуло особливої актуальности з початком повномасштабного вторгнення РФ, бо кількість військовослужбовців-мусульман у війську значно зросла. Релігійні організації, зокрема Духовне управління мусульман України «Умма», зверталися до Міністерства оборони України щодо запровадження халяльного харчування.

Основні елементи специфікації, що визначило Міністерство оборони:

  • відповідність продуктів, що входять до халяльних сухпайків, ісламським нормам харчування (стандарт «халяль»): вони повинні бути сертифікованими акредитованим органом, який має право сертифікації продуктів в Україні або в арабсько-мусульманських країнах;
  • різноманітність раціонів: сухпайки складаються з трьох раціонів (сніданок, обід, вечеря) та залежно від типу (звичайний, халяльний чи кошерний) в асортименті перших і других страв є супи та каші з різними видами м’яса;
  • зручність використання та швидкість приготування продуктів на полі бою.

Найближчим часом закупівельна агенція Міноборони «Державний оператор тилу» планує оголосити тендер на закупівлю додаткової партії сухпайків, що до них увійдуть за новою технічною специфікацією вже халяльні та кошерні.

 

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.