Фільм про хадж може бути номінований на «Оскар»

1
В ході розповіді головний герой пізнає глибокий сенс віри, відмовляючись від сторонньої допомоги заради того, щоб бути гідним чистоти ісламу.
04.01.2012
Оцініть статтю: 
(408 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Художній фільм про бідняка, який прагне втілити свою мрію про хадж, претендує на те, чого в минулі роки не вдавалося домогтися іншим індійським блокбастерам: отримати «золото» «Оскара», пише «Іслам для всіх», посилаючись на Islam Today.

У грудні режисер-дебютант Салім Ахмед (Salim Ahmed) презентував свою стрічку «Абу, син Адама» (Adanubte Makan Abu) під час відбіркового перегляду фільмів, п'ять із яких будуть змагатися у номінації «кращий фільм іноземною мовою» під час вручення нагород Американської академії кіномистецтва 26 лютого.


Хоча говорити про шанси на успіх поки що зарано, удачею для режисера-початківця можна вважати вже той факт, що його фільм зустріли бурхливим схваленням на 42-му Міжнародному кінофестивалі в Індії (IFFI), після якого він отримав право офіційно представляти цю країну на голлівудському конкурсі.


Індійська кіноасоціація визнала фільм кращим серед 16 робіт, висунутих на здобуття почесного звання.


Крім отримання спеціальної нагороди журі IFFI, «Абу, син Адама» завоював чотири національні нагороди у номінаціях «кращий фільм», «кращий актор», «краща операторська робота», «кращий музичний фон».


Ахмед впевнений, що у своїй роботі йому вдалося показати чистоту ісламу.


«Іслам невірно розуміють», - каже він, зазначаючи, що в ході розповіді головний герой пізнає глибокий сенс віри, відмовляючись від сторонньої допомоги заради того, щоб бути гідним чистоти ісламу.


У попередні роки лише трьом індійським фільмам вдалося потрапити у число номінантів на премію за «найкращий фільм іноземною мовою», це були «Мати Індія» (1957), «Привіт, Бомбей» (1988) і «Лагаан» (2001).


За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Фільм про мусульманську наукову спадщину завоював нагороду на міжнародному фестивалі

Новий фільм розповідає про подорож до Мекки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.